2012-04-09 15:33:10
Φωτογραφία για Πώς θα στηθεί το κέντρο μεταναστών στην Αμυγδαλέζα
αρά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, τα σχέδια για το πρώτο κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα προχωρούν κανονικά, ώστε να λειτουργήσει μέσα στον Απρίλιο. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Έθνους, στα 250 κοντέινερ που είναι ήδη εγκατεστημένα στο στρατόπεδο θα φιλοξενηθούν συνολικά 820 μετανάστες χωρίς χαρτιά. Στα κοντέινερ υπάρχουν ρεύμα, νερό και αποχέτευση, ενώ σύντομα θα τοποθετηθούν εξωτερικός φωτισμός, κάμερες, μεγάφωνα και άλλα μέσα ασφαλείας.

Παράλληλα θα κατασκευαστεί διπλή εξωτερική περίφραξη, θα ενισχυθεί η εξωτερική περίφραξη του στρατοπέδου και θα κατασκευασθεί ασφαλής είσοδος ελέγχου στο κέντρο.

Όπως προβλέπει ο σχεδιασμός, κάθε κοντέινερ (28 τ.μ.) θα φιλοξενεί 4 μετανάστες. Ο ένας χώρος θα χρησιμοποιείται για ύπνο σε δύο διώροφα κρεβάτια και ο άλλος χώρος του οικίσκου για εστίαση και ψυχαγωγία.

Η πρόταση περιλαμβάνει τη δημιουργία 15 πτερύγων συνολικής δυναμικότητας 820 μεταναστών, οι οποίες θα έχουν -μεταξύ άλλων- διαδρόμους πρόσβασης και ελέγχου, εγκατάστασης φυλακίων (σκοπιές), καθώς και χώρους προαυλισμού περίπου 350 τ.μ. ανά πτέρυγα.

Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, η λειτουργία του κέντρου θα συνοδευτεί και από ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στον Δήμο Αχαρνών.
nooz TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
TΟ TOP-10 TOY NBA (8/4) *ΒΙΝΤΕΟ*
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
TΟ TOP-10 TOY NBA (8/4) *ΒΙΝΤΕΟ*
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ