2013-09-25 23:05:04
Φωτογραφία για Κάνουν μάθημα στο προαύλιο και σε κοντέινερ
Το 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος αντιμετωπίζει οξύτατο κτιριακό πρόβλημα, αφού οι 320 μαθητές που φοιτούν σε αυτό, από το 2009 διδάσκονται σε αίθουσες κοντέινερ.

Όλα τα κτίρια του «σχολικού συγκροτήματος» είναι τύπου κοντέινερ και με δυσκολία στριμώχνονται στις αίθουσες 20 μαθητές. Λόγω της αύξησης του αριθμού των μαθητών ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ζήτησε την τοποθέτηση άλλων δύο αιθουσών, ώστε να αποφευχθεί η αύξηση των μαθητών σε 25 ανά τάξη καθώς δεν μπορούν να χωρέσουν.

Δηλαδή οι γονείς, στην απελπισία τους, αφού δεν υπάρχουν σχέδια για άμεση μετεγκατάσταση του σχολείο σε ένα κανονικό κτίριο, έχουν ζητήσει άλλα δύο κοντέινερ, τα οποία ο Δήμος μέχρι σήμερα δεν μπορεί να τους προσφέρει.

Μάλιστα, σε ένα τμήμα τα μαθήματα διδάσκονται στο προαύλιο του σχολείου, με τους γονείς να σημειώνουν ότι μπροστά σε αυτή την εικόνα, το Κρυφό σχολειό επί Τουρκοκρατίας, φαντάζει ως πρότυπο σχολείο μιάς και τουλάχιστον είχε στέγη!

Η σχολική χρονιά έχει επισήμως ξεκινήσει και στο 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος δεν έχει αλλάξει τίποτα. Επίσης, στο σχολείο δεν υπάρχουν στέγαστρα, δεν υπάρχουν περιφράξεις ούτε βέβαια αίθουσα εκδηλώσεων.

Η κατάσταση αυτή είναι τριτοκοσμική και σαφώς απέχει πολύ από τις επιθυμητές συνθήκες όπου όλοι μας επιθυμούμε να φοιτούν και να διδάσκονται οι νεαροί μαθητές.

mesogianews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ