2013-09-26 13:23:37
Φωτογραφία για «Δράσεις» για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας στη δημόσια διοίκηση
Αποσκοπεί στη μείωση των υπογραφών υπουργών

Δράσεις για την απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών στο Δημόσιο προωθεί το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο αποσκοπεί στη μείωση των υπογραφών υπουργών και του χρόνου για την έκδοση ατομικού ή κανονιστικού χαρακτήρα διοικητικών πράξεων.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως με σχετικό Προεδρικό Διάταγμα περιορίζονται ή και καταργούνται συναρμοδιότητες Υπουργών, που προβλέπονται από τη νομοθεσία, για την έκδοση ατομικού ή κανονιστικού χαρακτήρα διοικητικών πράξεων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σε 27 συνολικά περιπτώσεις δεν απαιτείται πλέον η υπογραφή περισσότερων υπουργών, αποσαφηνίζοντας με τον τρόπο αυτό και τις αρμοδιότητες των εμπλεκόμενων κατά περίπτωση Υπουργείων. Σημειώνεται ότι ο αριθμός μείωσης των αναγκαίων υπογραφών φτάνει τις 150.

Επιπλέον, μειώνεται ο χρόνος έκδοσης των πράξεων αυτών και το διοικητικό κόστος.Ανάμεσα στις περιπτώσεις περιορισμού αρμοδιοτήτων υπουργών είναι η επίσπευση της διαδικασίας συγκρότησης των ειδικών επιτροπών που γνωμοδοτούν για την ιδιότητα ομογενών προερχόμενων από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, η επίσπευση της διαδικασίας μεταβίβασης αρμοδιοτήτων σχετικά με τη λειτουργία και συντήρηση Εγγειοβελτιωτικών Έργων που κατασκευάζονται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η απλοποίηση της διαδικασίας καθορισμού ελάχιστου καταβεβλημένου κεφαλαίου και αναπροσαρμογής του ποσού αυτού για τη χορήγηση άδειας σε σταθμούς περιφερειακής και εθνικής εμβέλειας.

«Ο εξορθολογισμός και η βελτίωση του Δημοσίου είναι ένα εγχείρημα εξαιρετικής σημασίας, που επιτυγχάνεται μέσα από μικρές και μεγάλες τομές στη δημόσια διοίκηση
.

Η πρωτοβουλία που αναλαμβάνουμε προς αυτή την κατεύθυνση για την απλούστευση των διαδικασιών στην έκδοση διοικητικών πράξεων είναι μία από αυτές.

Το Δημόσιο αναζωογονείται και αναδιαρθώνεται. Είμαι βέβαιος ότι μπορεί να μετατραπεί σε πλεονέκτημα για τη χώρα μας, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην έξοδο από την κρίση», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ