2012-04-10 09:09:32
Φωτογραφία για Θρίλερ με την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών
Ενδεχομένως ούτε και σήμερα να ανακοινωθούν τελικώς οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Κι αυτό γιατί δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα. Άλλωστε, το γεγονός ότι τις τελευταίες ώρες βρίσκεται στην Αθήνα κλιμάκιο ευρωπαίων ειδικών αποδεικνύει εν τοις πράγμασι ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και μάλιστα πυρετωδώς, με την άμεση εμπλοκή και του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο θεωρεί πως το συγκεκριμένο ζήτημα είναι αυτή τη στιγμή το σημαντικότερο που καλείται να αντιμετωπίσει.

Ο λόγος; Αφορά ουσιαστικά την επόμενη μέρα του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος, στο σύνολο του. Το πρόβλημα έγκειται στα κίνητρα τα οποία θα δοθούν στους ιδιώτες επενδυτές – μετόχους, προκειμένου να πεισθούν και να λάβουν μέρος στις επικείμενες αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων. Ό,τι γράφεται μέχρι σήμερα περί νέων μετοχών, περί αναλογιών με παλιές και έκδοση νέων δωρεάν, δεν συνιστούν τίποτα άλλο παρά σενάρια.


Στην πραγματικότητα, απόφαση δεν έχει ληφθεί, όπως ξεκαθάρισε αρμόδιο στέλεχος της κυβέρνησης που ασχολείται με το project και επιβεβαίωσαν κορυφαία στελέχη ελληνικών τραπεζών.

Γι αυτό και κρίθηκε απαραίτητη η έλευση των ευρωπαίων ειδικών και γι αυτό οδεύουμε, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις προς παράταση. Το γεγονός ότι αύριο κατά πάσα πιθανότητα διαλύεται η Βουλή, δεν αποτελεί εμπόδιο. Κι αυτό γιατί η ανακεφαλαιοποίηση μπορεί να περάσει και με απλή πράξη υπουργικού συμβουλίου.

Συνεπώς οι προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης μπορεί να συνεχισθούν ανεξαρτήτως του αν προκηρυχθούν ή όχι εκλογές. Το ενδιαφέρον στοιχείο εν προκειμένω, είναι τι λύση θα βρεθεί σε αυτόν τον γρίφο, που αποδεικνύεται, τελικώς, εξαιρετικά δυσεπίλυτος στη πράξη, εν αντιθέσει με ό,τι πιστεύονταν στο ξεκίνημα αυτής της ιστορίας.
newscode.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ