2013-09-28 21:21:44
Φωτογραφία για Iσοδύναμα
Οι Έλληνες ήμασταν πάντα ένας φιλόξενος λαός που συνδράμαμε τον ταξιδιώτη, τον φιλοξενούσαμε, τον περιποιούμασταν, του δίναμε και τα αναγκαία καλούδια να συνεχίσει τον δρόμο του.

Για να ενισχύσουν οι αρχαίοι μας πρόγονοι το αίσθημα της φιλοξενίας, είχαν για προστάτη των περαστικών ταξιδευτών τον Ξένιο Δία. Μάλιστα στο λιμάνι του Πειραιά είχαν φτιάξει και ένα βωμό για κάποιον άγνωστο Θεό στους Έλληνες, για να ικανοποιούν οι αλλόθρησκοι ναυτικοί τα θρησκευτικά τους καθήκοντα.

Ανέκαθεν οι ναυτικοί με το επικίνδυνο επάγγελμα που καταπιάστηκαν, θέλανε κάποια θεότητα να προσευχηθούν και να τοποθετήσουν τα τάματα που είχαν υποσχεθεί  όταν είχανε βρεθεί σε κάποια τρικυμία και σωθήκανε.

Την συνήθεια αυτή την πήρανε οι Εβραίοι από εμάς και μετά από χίλια χρόνια φτιάξανε για αντίπραξη την παραβολή του καλού Σαμαρείτη.

Καπηλευτήκανε τον βωμό του "αγνώστου Θεού", πως δήθεν ήταν για τον χριστιανικό Θεό που πλασάρανε δια της βίας, φέροντας εις έδαφος παν τι το ελληνικόν .


Λοιπόν άλλο είναι να προσφέρουμε βοήθεια και φιλοξενία στον περαστικό και άλλο να δίνουμε κάθε μέρα τον οβολό μας σε κάποιο αλλοδαπό που ήρθε και άραξε έξω από την πόρτα μας και δεν κάνει καμιά άλλη δουλειά παρά να ζητιανεύει και να κινδυνεύω να βγω το βράδυ έξω απ' το σπίτι μου.

Επίσης είναι άλλο πράμα να έχεις φτιάξει σήμερα ένα ουδέτερο ναό για τον όποιο αλλόθρησκο περαστικό και άλλο πράμα να φτιάξεις τζαμί μόνο για μουσουλμάνους στο κέντρο της πόλις και να ακούς δεν ξέρω πόσες φορές την ημέρα τον μουεζίνη, να προσεύχεται στο θεό του μέσα από μεγάφωνα ανεβασμένος στο μιναρέ του τζαμιού.

Με τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς στους μωαμεθανούς, να έχουν εξισλαμίσει χιλιάδες Έλληνες δια της βίας, να έχουν αρπάξει ελληνόπουλα με το παιδομάζωμα να τα κάνουν γενίτσαρους και να βλέπεις τους μιναρέδες να λογχίζουν τον γαλάζιο ελληνικό ουρανό μας, πάει πάρα πολύ, μα πάρα πολύ. Είναι ανυπόφορο!

Όλοι αυτοί που κόπτονται για τους μετανάστες και τους ονομάζουν μάλιστα αδέρφια τους, ας τους φιλοξενήσουνε όσο καιρό χρειαστεί σπίτι τους, να τους κάνουν τα ναύλα  και ας πάνε στο καλό.

Το να τους θέλουνε μες τα πόδια μας, να τους βλέπουμε να κάνουν λαθρεμπόριο ναρκωτικών, δυστυχισμένων γυναικών και εμπόριο διαφόρων κινέζικων προϊόντων , άλλοι να ζητιανεύουν και άλλους να τους εκμεταλλεύονται απάνθρωπα μερικοί βάρβαροι. Αυτό δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας ούτε δικού τους.

Όφελος από όλη αυτή την κατάσταση, έχουν όλοι όσοι τους θέλουν μόνιμα εδώ για  να τους εκμεταλλεύονται και να είναι μια μπαρουταποθήκη κάτω από τα πόδια μας.   

Ο κύριος Γεωργιάδης υπουργός υγείας ως πολιτικός, θέλησε να υπερθεματίσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και αποφάσισε με εντολή της κυβέρνησης όπως λέει ο ίδιος, όποιος αρρωσταίνει και είναι απαραίτητο να μπει σε νοσοκομείο, να πληρώνει εισιτήριο 25 ευρώ για αλληλεγγύη στους ανασφάλιστους.

Εκτός από τους δικούς μας ανασφάλιστους που εσείς οι πολιτικοί τους υποχρεώσατε με τις άφρονες πολιτικές σας να μείνουν άποροι στο δρόμο, καταφθάνουν καραβιές λαθρομεταναστών, με έιτζ, με ηπατίτιδα, με ελονοσία και δεν ξέρω πόσες ακόμα αρρώστιες και είμαστε υποχρεωμένοι  να τους ταΐζουμε και να τους περιθάλπουμε δωρεάν. Να μην πάρεις τα 25 ευρώ κύριε Γεωργιάδη από τη φτωχολογιά, αλλά πάρε ένα κατοστάρικο απ' αυτούς που πάνε στα ιδιωτικά ακριβά νοσοκομεία.   

Αυτά είναι τα ισοδύναμα !   

                                                                     Θεόφιλος Αιγινήτης     Ζωγράφος-Συγγραφέας
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ