2013-09-30 08:36:03
Φωτογραφία για Πάτρα: Κραυγή απόγνωσης από τους ναυτικούς του Ionian Queen
Κραυγή απόγνωσης και απελπισίας μέσω του «Κόσμου» από ναυτικούς πρώην μέλη του πληρώματος του Ionian Queen που εδώ και μήνες παραμένει αγκυροβολημένο στη δεξιά πλευρά του μόλου της Αγίου Νικολάου, στην Πάτρα, με τους πρώην εργαζομένους να διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους φθάνοντας ακόμα και στο σημείο να διεκδικούν δικαστικά τη διεξαγωγή πλειστηριασμού με σκοπό την εξεύρεση αγοραστή και απώτερο στόχο την εξόφλησή τους. Όσο όμως διαρκούν αυτές οι διαδικασίες, οι ναυτικοί βιώνουν έναν πραγματικό «Γολγοθά» λόγω των υπέρογκων χρεών τους που δημιουργήθηκαν από το χρονικό διάστημα κατά το οποίο εργάζονταν χωρίς να πληρώνονται κανονικά.

Ένας εξ αυτών, και ο πρώην Πατρινός επιχειρηματίας στο χώρο της διασκέδασης Νίκος Δρόσσος. Ο οποίος μίλησε στον «Κόσμο» ξεδιπλώνοντας το προσωπικό του πρόβλημα. «Δεν αντέχω άλλο. Ξέρετε τι είναι να σου χρωστούν κοντά στις 45.000 ευρώ και να μην στα δίνουν, ενώ την ίδια ώρα σου έρχεται τελεσίγραφο ότι θα βγει το σπίτι σου στο σφυρί για οφειλές 17.000 ευρώ;», δήλωσε ο πρώην επιχειρηματίας και νυν ναυτικός
. Επισημαίνοντας παράλληλα, ότι τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του ναυτικοί και πρώην συνεργάτες του στο πλοίο. «Σε άλλους οφείλονται περισσότερα και έχουν οικογένεια και παιδιά που αδυνατούν να τα θρέψουν», συμπλήρωσε στον «Κόσμο», ζητώντας από την Δικαιοσύνη να γίνει η προγραμματισμένη δίκη από την οποία εξαρτάται η διενέργεια πλειστηριασμού.

Τι φοβούνται οι ναυτικοί Ο λόγος για τον οποίο οι συγκεκριμένοι ναυτικοί αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν το πόσο απελπισμένοι είναι ήταν επειδή φοβούνται – υποπτεύονται, όπως χαρακτηριστικά λένε, προσπάθεια που αποσκοπεί στην μη εξεύρεση αγοραστή και στην διαδοχική αναβολή της υπόθεσης. Με απώτερο στόχο να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συμβιβασμός, δηλαδή μπροστά στην οικονομική εξαθλίωση οι πρώην εργαζόμενοι να δεχθούν να πάρουν στο χέρι όσο το δυνατόν μικρότερα ποσά. Μένει να δούμε τι θα γίνει στις 9 Οκτωβρίου οπότε στο Ειρηνοδικείο Πατρών έχει προγραμματιστεί ο πρώτος πλειστηριασμός του πλοίου με τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ. Συνολικά όλο το πρώην πλήρωμα διεκδικεί περί τις 170.530 ευρώ.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ