2013-09-30 10:07:03
Φωτογραφία για Σ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ *ΒΙΝΤΕΟ*
O Στέλιος Γιαννακόπουλος βρέθηκε στο πλατό της superBALL και μίλησε μεταξύ άλλων για τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και το πρωτάθλημα, ενώ αποκάλυψε ότι συμμετείχε στην ψηφοφορία της εκπομπής.

Αναλυτικά:

Αναφερόμενος στην ψηφοφορία της superBALL για το καλύτερο γκολ ελληνικής ομάδας στο Champions League, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος αποκάλυψε: "Εγώ ψήφισα το γκολ του Βάις. Μου άρεσε πολύ η προσπάθεια, πέρασε με το "έτσι θέλω" από τα πλάγια και με το ανάποδο πόδι έβαλε ένα πολύ ωραίο γκολ". Να σημειωθεί ότι και ο καλεσμένος της superBALL βρισκόταν στη λίστα για το κορυφαίο γκολ (με την Πόρτο το 1997).

Για τον Παναθηναϊκό είπε: "Να αποφύγουμε τα τετριμμένα περί μεγάλης ομάδας. Πρόκειται για ένα καινούργιο σύνολο με πολλά υποσχόμενους πιτσιρικάδες που παλεύουν μεταξύ αντρών προκειμένου να γίνουν άντρες και που δουλεύει για το παρόν και το μέλλον. Επί τούτου έγιναν συγκεκριμένες κινήσεις από τη διοίκηση, προσέλαβε τον Γιάννη Αναστασιου και τους συνεργάτες του που μόνο τυχαίοι δεν είναι. Ο Σαραβάκος, ο Νταμπίζας πχ. εκτός από πλούσιο βιογραφικό κουβαλούν φανταστικές εμπειρίες σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο. Οι κινήσεις αυτές δείχνουν ότι υπάρχουν βλέψεις, όραμα και πολύς χρόνος για τους πιτσιρικάδες να γίνονται καλύτεροι παιχνίδι με παιχνίδι".


Με αφορμή κάποια σχόλια αναγνωστών που συγκρίνουν τον Λαγό με τον Μπασινά, o πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 έβαλε τα πράγματα στη θέση τους: "Κάνουμε και πολύ παρέα με τον Άγγελο τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για έναν παίκτη που έφτασε σε πολύ υψηλό επίπεδο, το υψηλότερο για την ακρίβεια το 2004. Είναι πολύ νωρίς και δεν είναι δίκαιο για κανένα νέο ποδοσφαιριστή να μπαίνει σε διαδικασία σύγκρισης. Ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα".

Αναφορικά με το πρωτάθλημα τόνισε: "Είναι πάρα πολύ νωρίς, βρισκόμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος και οι ομάδες ακόμα ψάχνονται. Στο ένα παιχνίδι μπορεί να παίζει καταπληκτικά και στο επόμενο να μην είναι τόσο καλή. Το ζητούμενο σε όλες τις ομάδες είναι η διάρκεια και η σταθερότητα. Αυτά σε καταξιώνουν ως ομάδα και ποδοσφαιριστή. Σίγουρα το γκρουπ του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ θα τραβήξει, αυτές οι ομάδες θεωρώ ότι θα πρωταγωνιστήσουν. Ειδικά ο Παναθηναϊκός βρήκε στη Λεωφόρο τη δυναμική που ζητούσε".

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος γύρισε πολλά χρόνια πίσω και μίλησε για την περιβόητη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό: "Ήταν σχεδόν τελειωμένη η μεταγραφή μου στον Παναθηναϊκό. Σκεφτείτε ότι είχα χτυπήσει το πόδι μου, ήμουν τραυματίας για ενάμισι μήνα και έκανα θεραπείες στην Παιανία. Έγινα καλά και το καλοκαίρι με πήρε ο Ολυμπιακός. Να πω ότι εμένα και τον Τζόρτζεβιτς μας ήθελε και η ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός απέσυρε το ενδιαφέρον, η διοίκηση του θεώρησε ότι τα χρήματα ήταν πολλά και στη μάχη της διεκδίκησής μας έμεινε ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ. Κάναμε ένα μίνι συμβούλιο και διαλέξαμε ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη περίπτωση. Πήραμε αυτήν την απόφαση και από τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία".

Ερωτηθείς αν όταν ήταν μικρός υποστήριζε τον Παναθηναϊκό, ο παλαίμαχος μεσοεπιθετικός απάντησε: "Δεν είναι νέο, το ήξερε όλος ο κόσμος. Καταρχήν ο πατέρας μου είχε παίξει στον Παναθηναϊκό επί Μπόμπεκ με Δομάζο. Εγώ όταν ήμουν πιτσιρικάς τον ακολουθούσα στο γήπεδο, αλλά αυτό σιγά-σιγά αλλάζει. Γίνεσαι επαγγελματίας και τα βλέπεις διαφορετικά".

Στη συνέχεια ο Στέλιος Γιαννακόπουλος μίλησε για τον Ολυμπιακό, τον Μίτσελ και το επικείμενο παιχνίδι με την Άντερλεχτ: "Ο Ολυμπιακός είναι ένα μεγάλο καράβι, όταν είσαι προπονητής και έρχονται φουρτούνες τις δέχεσαι από παντού. Θέλω να πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει κάτι καλό την Τετάρτη, η Άντερλεχτ δεν είναι το μεγαθήριο. Εξάλλου έχει περάσει από πιο δύσκολες έδρες στο πρόσφατο παρελθόν. Αν είναι προπονητής και πεις 'πάω και ό,τι προκύψει', είναι σαν να βγάζεις ηττοπάθεια. Καλύτερα που ο Μίτσελ είπε 'πάμε για να κερδίσουμε όλα τα ματς'. Αν έπαιζαν με ομάδα μεγαλύτερου βεληνεκούς τότε σίγουρα η προσέγγιση θα ήταν διαφορετική".

Αν ήσουν πιτσιρικάς ποια φανέλα παίκτη του Ολυμπιακού θα ήθελες να σου κάνουν δώρο; "Επειδή ψήφισα τον Βάις θα ήθελα να μοιάσω σε εκείνον. Εξάλλου αγωνιζόμαστε στην ίδια θέση (γέλια)".

Δείτε το βίντεο της εκπομπής:
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ