2013-10-01 07:26:12
Φωτογραφία για Πάτρα: Ένοχος ο Θανάσης Βάκρινος για τη δολοφονία Παναγούλια - Καταδικάστηκε σε 17 χρόνια κάθειρξη - Ένταση στα δικαστήρια
Σε 17 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε χθες ο Θανάσης Βάκρινος από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας για τη δολοφονία του Θοδωρή Παναγούλια. Η απόφαση του δικαστηρίου ανακοινώθηκε το πρωί της Δευτέρας, προκαλώντας αντιδράσεις από τους συγγενείς του Θ. Βάκρινου.

Η εισαγγελέας κ. Αργύρη πρότεινε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και να καταδικαστεί ο κατηγορούμενος σε 17 χρόνια κάθειρξη.

Όταν ο Πρόεδρος ανακοίνωσε την ενοχή του κατηγορουμένου στο Δικαστήριο επικράτησε πανζουρλισμός. Η μητέρα του κατηγορουμένου και ο αδελφός του άρχισαν να φωνάζουν και τα έβαζαν με τους συγγενείς του δολοφονημένου. Μάλιστα στο σημείο έσπευσαν και αστυνομικοί.

Πρωτόδικα ο Θανάσης Βάκρινος όπως και ο πατέρας του Γιάννης (ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο πριν μερικούς μήνες) είχαν κηρυχθεί αθώοι.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Δευτέρα ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία στο Μικρό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, για τον φόνο του 22χρονου Θεόδωρου Παναγούλια, τον Ιούλιο του 2006, στην Εγκάλη Διακοπτού.


Ο πατέρας του, Γιάννης Βάκρινος, πριν από ένα χρόνο έχασε τη ζωή του σε τροχαίο και η ποινική δίωξη σε βάρος του έπαψε.

Οπως υποστήριξε ο Θανάσης Βάκρινος, τη βραδιά που βρέθηκε νεκρός ο 26χρονος Θεόδωρος Παναγούλιας, ο ίδιος βρισκόταν στον χώρο του καταστήματος «Κουρσάρος», χωρίς να διαπιστώσει κάποια ύποπτη κίνηση.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε καν το θύμα, παραδέχτηκε ωστόσο ότι επισκεπτόταν το κατάστημα το καλοκαίρι.

Ο Θ. Βάκρινος έμμεσα επέρριψε την εμπλοκή του στην υπόθεση στη στάση της Αστυνομίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπήρξε σπουδή για την εξιχνίαση της υπόθεσης από αστυνομικούς που εκείνη την περίοδο υπηρετούσαν στην Ασφάλεια Αιγίου. Μάλιστα, υποστήριξε ότι ο τρόπος με τον οποίο έγιναν οι έρευνες της υπόθεσης, διαφάνηκε ότι υπήρχε προσωπικό μένος στο πρόσωπο του πατέρα του, προκειμένου το κατάστημα να κλείσει.

Επίσης, δήλωσε ότι την ημέρα που σημειώθηκε ο φόνος Παναγούλια είχαν συλληφθεί κάποιοι Αλβανοί να έχουν στα χέρια τους λοστούς. Κατά τον κατηγορούμενο, έπρεπε να διερευνηθεί ο ρόλος των αλλοδαπών στον φόνο και να ξεκαθαριστεί κατά πόσο είχαν διαφορές με το θύμα.

«Δεν το έχω κάνει εγώ. Είμαι αθώος» σημείωσε με έμφαση στο τέλος της απολογίας του.

Σε σχέση με μαρτυρικές καταθέσεις, σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος εμφανιζόταν να επιδεικνύει εριστική συμπεριφορά κατά το παρελθόν στο εσωτερικό του καταστήματος, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ήταν ψέματα.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ