2013-10-02 23:39:23
Φωτογραφία για Επίσημη παρουσίαση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ
Παρουσιάστηκαν με κάθε επισημότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας από τον Δημήτρη Μελισσανίδη τα σχέδια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και τα οποία εγκρίθηκαν. Δείτε πως θα είναι το σπίτι της Ένωσης.

Παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα το απόγευμα της Τετάρτης (2/10) στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας το σχέδιο του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Ένα σχέδιο το οποίο θα δώσει παράλληλα ζωή στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας και θα ανοίξει θέσεις εργασίας στους συμπολίτες μας. Την παρουσίαση έκαναν ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι αρχιτέκτονες Ανδριανόπουλος και Κυρατσούς.

Το γήπεδο είναι πρωτοποριακό θα έχει χωρητικότητα από 32.500 έως 34.000 θέσεις, θα κοστίσει 65 εκ. ευρώ με αυτοχρηματοδότηση (χωρίς δάνεια), ενώ θα είναι έτοιμο από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015.

Αποστολάκη: "Η ΑΕΚ θα γυρίσει σπίτι της"

Αρχικά τον λόγο πήρε η Δήμαρχος κ. Αποστολάκη η οποία τόνισε: "Σας καλωσορίζω σε αυτή την ιστορική συνεδρίαση που αφορά την ενημέρωση για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ. Καλωσορίζω τον κύριο Μελλισανίδη και όλους τους συνεργάτες του, και πάνω από όλους, όλους εσάς που είστε εδώ κοντά μας.

Ομολογώ πως είμαι αρκετά χαρούμενη γιατί είναι μία σημαντική συνεδρίαση που θα καταγραφεί ως ιστορική στιγμή, όχι μόνο για την ΑΕΚ, αλλά και για την πόλη. Το παρελθόν δείχνει πως ΑΕΚ και Νέα Φιλαδέλφεια δεν υπάρχουν ξεχωριστά. Με την πρόταση που θα παρουσιαστεί, πιστεύω πως ήρθε η στιγμή να είναι πάλι μαζί.

Η ΑΕΚ θα γυρίσει σπίτι της. Πριν από τρία χρόνια είχα πει πως θα σταθούμε στο πλευρό της ΑΕΚ και θα είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες για το σχέδιό της.Σήμερα με την παρουσίαση του πλάνου πιστοποιείται πως θα ξαναγεννηθεί μαζί με μία ομάδα και μία ολόκληρη πόλη. Η πρόταση δεν παρουσιάζει κανένα εμπόδιο υλοποίησης".

 

Μελισσανίδης: "Δεν νοείται ΑΕΚ χωρίς Νέα Φιλαδέλφεια"

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Μελισσανίδης ο οποίος είπε: "Βρισκόμαστε εδώ με έναν μοναδικό σκοπό για να σας ενημερώσουμε τι έχουμε κάνει μέχρι στιγμής για το θέμα του γηπέδου και να ενημερωθείτε υπεύθυνα για όσα πρέπει να ξέρετε και να ζητήσουμε τη στήριξή σας για την επιστροφή της ομάδας στο σπίτι της.

Γνωρίζετε καλύτερα από εμένα και είμαι συνεπής σε αυτό που από την πρώτη μέρα η ΑΕΚ μεγαλούργησε εδώ. Δεν νοείται ΑΕΚ χωρίς Νέα Φιλαδέλφεια. Θέλουμε να επαναφέρουμε το σύμβολο στη θέση του και να αποκαταστήσουμε αυτή την παραφωνία. Επιστρέφουμε στο σπίτι μας για να φτιάξουμε ένα ποδοσφαιρικό και μόνο γήπεδο, όπως ήταν από το 1930.

Η ΑΕΚ καθιέρωσε τη Νέα Φιλαδέλφεια στη συνείδηση της ελληνικής επικράτειας. Θέλουμε ένα απόλυτα νόμιμο γήπεδο που θα προστατεύει το περιβάλλον. Θέλουμε και πάλι να δώσουμε ζωή στην περιοχή, να τονίσουμε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της. Να φέρνουμε ένα εκατομμύριο κόσμο στη Νέα Φιλαδέλφεια και να δώσουμε χαρά στους εκατομμύρια φιλάθλους της ομάδας και δίνοντας τέλος στο δεύτερο ξεριζωμό τους.

Στα σχέδιά μας δεν υπάρχει τίποτα που να επιβαρύνει την πόλη. Το γήπεδο θα παραπέμπει στις ιστορικές καταβολές της ομάδας. Το γήπεδο έχει φτιαχτεί σε Βυζαντινή αρχιτεκτονική. Μιλάμε για την αναγέννηση της Νέας Φιλαδέλφειας και την πλήρη αναβάθμιση της πόλης. Θέλει να φροντίσει το άλσος και να συνεργαστεί με το Δήμο για να γίνουν όλα τέλεια.

Οι Κυριακές μας πρέπει να επιστρέψουν εδώ που μεγαλώσαμε. Από εσάς θέλω ένα πράγμα. Θέλω να υπολογίζω σε όλους σας. Η επιστροφή της ΑΕΚ θέλει την στήριξή σας. Ζητάω την ομόφωνη έγκριση από εσάς, όχι για λόγους εντυπώσεων, αλλά για να στείλουμε μήνυμα πως ΑΕΚ και Νέα Φιλαδέλφεια είναι μαζί.

Είμαι απόλυτα ειλικρινής απέναντί σας και επιθυμώ από εσάς ειλικρινή απάντηση, για το αν θεωρείτε πως υπάρχει ο παραμικρός λόγος για να βρεθείτε απέναντι. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Πρέπει να εργαστούμε με κοινό σκοπό".

 

"Το Άλσος θα αναβαθμιστεί από το γήπεδο"

Ο αρχιτέκτονας κ. Ανδριανόπουλος τόνισε: "Εκτός από τις αθλητικές εγκαταστάσεις θα φτιαχτεί και ένα μουσείο που δεν θα αφορά μόνο την ΑΕΚ ή τους πρόσφυγες, αλλά και τον κάθε Έλληνα που θέλει να θυμηθεί το παρελθόν. Το τρίτο που θα βοηθήσει το γήπεδο, είναι το Άλσος που θα αναβαθμιστεί μέσω του γηπέδου.

Μιλάμε για ένα γήπεδο που όταν ολοκληρωθεί η μελέτη θα ξέρουμε τις θέσεις. Θα είναι μεταξύ 32.500 και 34.000 θέσεων. Θα είναι τεσσάρων αστέρων. Ο φωτισμός ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Θα έχει 40 σουίτες, πέντε διαφορετικούς τύπους καθισμάτων. Δεν θα έχει καθόλου εμπορικές χρήσεις. Θα έχει μόνο αθλητικές χρήσεις και θα υπάρξουν περίπου 1.200 θέσεις στάθμευσης και 400-500 υπόγειες. Αυτό είναι το περίγραμμα του έργου που θα υλοποιηθεί.

Από τον Μάιο που μας πέρασε μέχρι το Δεκέμρβιο γίνονται μελέτες. Είναι ένα έργο που δεν θα αναζητήσει χρηματοδότηση από τις τράπεζες. Αυτό θα γίνει από την οικογένεια της ΑΕΚ και θα συμβάλει και η πολιτεία όπου μπορεί με ανακοινώσεις που έχουν γίνει ή θα γίνουν. Από τον Ιανουάριο του 2014, εφόσον το εγκρίνετε και το επιτρέψετε μέχρι και το Δεκέμβριο του 2015 θα γίνει το έργο αυτό με σκοπό τη λειτουργία του".

Τον λόγο πήρε ξανά ο Δημήτρης Μελισσανίδης: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Κυρατσού και θα ήθελα να πω σε όλους σας ότι ο συντελεστής δόμησης της περιοχής είναι στο 1,4, αυτό που θα φτιάξουμε εμείς είναι στο 1. Επίσης, ο συντελεστής κάλυψης είναι στο 60%, εμείς θα είμαστε κάτω από το 45%.

Και θέλω να πω ξανά ότι το γήπεδο της ΑΕΚ θα είναι μόνιμος χορηγός για το Άλσος. Το μόνο που ζητάμε είναι να φύγουν τα σκουπίδια που είναι εστία μόλυνσης και δεν νοείται να βρίσκονται δίπλα σε ένα τέτοιο έργο".

 

"Ναι από όλους"

Ο  πρόεδρος της Ερασιτεχνικής κ. Κοτσάτος, αναφέρθηκε στην απόφαση του ΔΣ για την παραχώρηση της έκτασης και ζήτησε να στηρίξουν όλοι τον Δημήτρη Μελισσανίδη, λέγοντας ότι: "Τον έστειλε ο Θεός για να ολοκληρωθεί αυτό το έργο".

Η Δήμαρχος κ. Αποστολάκη τόνισε: "Είναι ένα έργο παγκόσμιας πρωτοτυπίας που θα μετατρέψει την περιοχή μας σε κόμβο αθλητισμού, ιστορίας και πολιτισμού, αλλά το σημαντικότερο κατά την άποψή μου, είναι ένα έργο που αποδεικνύει ότι η ΑΕΚ θα γίνει βασίλισσα ξανά".

Ο Χάρης Τομπούλογλου, ο επικεφαλής της μεγαλύτερης παράταξης της αντιπολίτευσης του Δήμου είπε: "Το σχέδιο που μας φέρατε σήμερα είναι πράγματι ένα έργο αθλητισμού και πολιτισμού. Σας ευχαριστούμε για την ελπίδα που μας δίνεται. Σε αυτό το σχέδιο δεν μπορεί κανένας καλοπροαίρετος άνθρωπος να έχει αντίρρηση. Ζητήσατε μια ξεκάθαρη αρχική άποψη. Εμείς λοιπόν λέμε το μεγάλο "ναι".

Ο Χρήστος Κόντος (εκπρόσωπος άλλης παράταξης της αντιπολίτευσης): "Έχουμε ένα σχέδιο υλοποιήσιμο. Οι ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται κάθε μέρα".

"Ναι" στην πρόταση της ΑΕΚ, είπαν και η κ. Ματσούκα. οι αντιδήμαρχοι Παίδας, Παπανικολάου, ο κ. Γρετζελιάς,

Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ονομαστικά και επί της αρχής το σχέδιο που παρουσίασε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Το πλάνο της "Αγιάς Σοφιάς" εγκρίθηκε ομόφωνα και η ΑΕΚ επιστρέφει στο σπίτι της.

 

Πηγή:sport24.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΛΟΤΤΟ: ΚΛΗΡΩΣΗ & ΔΙΑΛΟΓΗ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΛΟΤΤΟ: ΚΛΗΡΩΣΗ & ΔΙΑΛΟΓΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ