2013-10-03 00:09:03
Φωτογραφία για Εκροές 5,4 δισ. δολ. το Σεπτέμβριο για το κορυφαίο fund ομολόγων του Bill Gross
Εκροές 5,4 δισ. δολαρίων γνώρισε το Σεπτέμβριο το μεγαλύτερο ομολογιακό fund του κόσμου που διοικείται από τον διάσημο διαχειριστή Bill Gross, στον πέμπτο διαδοχικό μήνα απόσυρσης κεφαλαίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Morningstar, το καθαρό αποτέλεσμα από τις αρχές του έτους για το Total Return Fund της Pimco αντιστοιχεί σε εκροές 28,7 δισ. δολαρίων. Το ποσό αντιστοιχεί στο 10% των συνολικών παγίων που διέθετε η Pimco στα τέλη του 2012.

Οι εκροές αυτού του έτους αφάνισαν ήδη τα 18 δισ. δολάρια που άντλησε το fund στο σύνολο του 2012, σύμφωνα με την Morningstar.

Παρ΄ολ΄αυτά, ο ρυθμός απόσυρσης κεφαλαίων επιβραδύνθηκε τον περασμένο μήνα σε σχέση με τον Αύγουστο, οπότε καταγράφηκαν αποπληρωμές ομολόγων 7,7 δισ. δολαρίων χάρη στη σταθεροποίηση της αγοράς ομολόγων μετά το καλοκαιρινο selloff.

Οι αποδόσεις του fund του Gross έλαβαν ώθηση τον περασμένο μήνα από την απόφαση της Fed να καθυστερήσει τον περιορισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Επέστρεψε στους επενδυτές συνολική απόδοση 1,77% το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την Morningstar.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ