2013-10-03 10:08:36
Φωτογραφία για Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ
Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη Ελληνική ομάδα που έφυγε νικήτρια από το Βέλγιο, αφού άλωσε το  "Κόνσταντ Βάντεν Στοκ", χωρίς να είναι καλός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά σαφώς βελτιωμένος στο β'.

Διάθεση και τρέξιμο υπήρχε από όλους, αλλά τα λάθη ήταν πολλά και ο Ολυμπιακός δεν τα πλήρωσε είτε λόγω της αστοχίας των Βέλγων, είτε χάρη στη μεγάλη εμφάνιση του Ρομπέρτο.

Χρυσοί οι 3 βαθμοί, αλλά ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι περισσότερο συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του και να μην πουλάει τόσο εύκολα τη μπάλα. Την ποιότητα την έχει, δεδομένα, απομένει να αποτυπωθεί και στο χορτάρι, πράγμα που λογικά θα επέλθει με την πάροδο του χρόνου, αφού πρόκειται για μία νέα -ουσιαστικά- ομάδα.

Ας δούμε αναλυτικά τι έκανε ο κάθε παίκτης του Ολυμπιακού :

Ρομπέρτο: Με δύο λέξεις, κατέβασε ρολά! Ανίκητος ακόμα και από τη βούλα του πέναλτι, αν δεν ήταν σε τόσο μεγάλη μέρα ο πορτιέρο του Ολυμπιακού, δύσκολα θα φεύγαμε με το τρίποντο της νίκης από το Βέλγιο. 


Μανιάτης: Στο πρώτο ημίχρονο είναι προβλήματα με τον Σουάρες, έχοντας τη δικαιολογία όμως ότι δεν τον κάλυπτε ο χαφ της δεξιάς πλευράς. Στην επανάληψη ήταν πραγματικά απροσπέλαστος με πολλές έγκαιρες και καθοριστικές επεμβάσεις. Επιχείρησε λίγες φορές ν'ανέβει επιθετικά, πράγμα που δεν ήταν και πολύ εύκολο με την ικανότητα των ακραίων της Άντερλεχτ.

Μανωλάς: Άριστος στ'αμυντικά του καθήκοντα, άρχισε να χαλάει τα Βέλγικα σχέδια από το 4' όταν πήρε την μπουκιά από το στόμα του Μίτροβιτς. Πήρε "έξυπνη" κίτρινη κάρτα σε φάση που αν του έφευγε ο Πρατ έβγαινε τετ α τετ με τον Ρομπέρτο, ενώ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου έκοψε το παράλληλο γύρισμα του Ζιλέ, με τον Ρομπέρτο εξουδετερωμένο, που ήταν σίγουρο γκολ.  

Σιόβας: Συγκεντωμένος και ψύχραιμος, έδωσε πολλές λύσεις στο ψηλό παιχνίδι και δικαιωματικά περνάει στην πρώτη σειρά των διακριθέντων. 

Μπονγκ: Κακός ο Καμερουνέζος άσος, που ναι μεν έτρεξε πολύ, αλλά ήταν πηγή κινδύνων, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Έχει φυσικά το ελαφρυντικό του πρόσφατου τραυματισμού του, αλλά και το γεγονός ότι ο Βάις ελάχιστες φορές τον βοηθήσε.

Εντινγκά: Ο Κονγκολέζος έτρεχε να μπαλώσει τρύπες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, έδειξε μαχητής και τα έδωσε όλα. Για παίκτη που ήρθε πριν από ένα μήνα στην ομάδα, ήταν θετικότατος. 

Σάμαρης: Μέτριος, αλλά οι κινήσεις του στην περιοχή, έχοντας κατά νου τον εφιάλτη της Παρί, τον οδήγησαν σε λάθος κινήσεις. Δεν είναι δυνατόν μέσα σε δύο λεπτά ν'αγκαλιάζεις και να ρίχνεις δύο φορές μέσα στην περιοχή σου τον αντίπαλο. Σαφώς και η απειρία του είναι εμφανής, αλλά όπως προείπαμε, τα γκολ από την Παρί μάλλον τον θόλωσαν και προσπάθησε αυτό να μην ξανασυμβεί. Ευτυχώς, ήταν εκεί ο Ρομπέρτο Ολαϊτάν: Πολύ τρέξιμο, αλλά από ουσία λίγα πράγματα. Προσπάθησε να γυρίσει να βοηθήσει και αμυντικά κάποιες στιγμές, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, αλλά είχε προβλήματα αφού δεν... βρέθηκε με τους συμπαίκτες του. Χωρίς επιθετικές πρωτοβουλίες...

Βάις: Κινητικός, πήρε πρωτοβουλίες, αλλά λίγες φορές τελείωσε σωστά κάποια προσπάθεια. Έχει συμμετοχή στο τρίτο γκολ του Μήτρογλου, που τραβάει πάνω του τον αντίπαλο αμυντικό και ανοίγει οπτικό πεδίο στον Μήτρογλου για να πυροβολήσει, αλλά μέχρι εκεί. Αμυντικά, λίγες ήταν οι φορές που βοήθησε.

Σαβιόλα: Καταπληκτική ασίστ και πάλι από τον μεγάλο Αργεντίνο και ήταν ο μοναδικός παίκτης στο πρώτο ημίχρονο που προσπάθησε να κρατήσει μπάλα. Έτρεξε αρκετά και αντικαταστάθηκε από τον   Ντομίνγκες στο 65', αφού έδειχνε κουρασμένος.

Μήτρογλου: Τι να σχολιάσεις; Απίστευτος ο Κώστας, με τρία γκολ στο 17', 56', 72'.  Πέντε προσπάθειες πήρε, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα 3 φορές! Τι άλλο να ζητήσεις; 

Φουστέρ: Mπήκε στη θέση του Ολαϊτάν στο 57', και ο Ολυμπιακός έφερε στα ίσα το παιχνίδι στο κέντρο. Σταμάτησαν οι επιθέσεις των Βέλγων κατά κύματα, αλλά σίγουρα έπαιξε μεγάλο ρόλο και το 0-2 που τους έκοψε τα πόδια. Κυνήγησε αρκετά, είχε σίγουρες πάσες και γενικά ήταν καλός στο διάστημα που αγωνίστηκε. 

Ντομίνγκες: Μπήκε στην θέση του Σαβιόλα στο 65' ματς με σκοπό να κρατήσει μπάλα ο Ολυμπιακός, αλλά δυστυχώς τραυματίστηκε μετά από 12 λεπτά και άφησε την θέση του στον Χολέμπας.

Χολέμπας: Πήρε την θέση του Ντομίνγκες στο 77' και κράτησε καλά τη θέση του στην αριστερή πλευρά, δίνοντας βοήθειες στον Μπονγκ.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ