2013-10-04 17:09:06
Φωτογραφία για Δημητριάδος Ιγνάτιος: ''Πολλοί άνθρωποι παρασύρθηκαν, τώρα καταλαβαίνουν''
του Αιμίλιου Πολυγένη

Στη Δημόσια Τηλεόραση μίλησε σήμερα το πρωί ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα του τόπου, στο θέμα των ημερών που αφορά την Χρυσή Αυγή και στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Ο κ. Ιγνάτιος σχολιάζοντας τα γεγονότα βίας μεταξύ άλλων τόνισε: "Στην Έλλαδα έχουμε έλλειμμα αληθινής παιδείας."

Αναφερόμενος στο θέμα της Χρυσής Αυγής ο Σεβασμιώτατος, ανέφερε ότι "ο κόσμος πέρασε και πιο δύσκολες στιγμές και ποτέ δεν πήγε σε μια τέτοια ιδεολογία, και πόσο μάλλον στη βία."

Επίσης υπογράμμισε ότι ο φασισμός δεν είναι άλλοθι, τονίζοντας πως αυτή την στιγμή χρειάζεται συνοχή.

"Για εμάς ο κάθε άνθρωπος από όπου και αν προέρχεται, όπου και αν πιστεύει είναι μια ζωντανή εικόνα του Θεού. Οτιδήποτε αντιτείθεται σ΄αυτό δεν είναι χριστιανικό, και πόσο μάλλον όταν θέλει να οικιοποιηθεί και γεγονότα εκκλησιαστικά", πρόσθεσε ο κ. Ιγνάτιος.


Σχολιάζοντας τις αιματηρές επιθέσεις σε Κερατσίνι και Πέραμα, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος ανέφερε ότι "στις περιοχές αυτές υπάρχει φτώχια και αγανάκτηση και κάποιοι εκμεταλεύονται αυτή τη κατάσταση με την ιδεολογία τους, τον παρασύρει και του λέει έλα να σε εντάξω εδώ που θα γίνεις υπεράνθρωπος, εδώ που θα μετράει το σώμα σου, εδώ που τελικά η βία θα φέρει αποτέλεσμα. Όμως δεν καταλαβαίνουν ότι η βια όχι μόνο αποτέλεσμα δεν φέρνει αλλά συμφορά και διχασμό."

"Πολλοί άνθρωποι παρασύρθηκαν, τώρα που βλέπουν κάποια πράγματα και μελετούν καταλαβαίνουν και θα καταλάβουν πολλά ακόμη. Εγώ έχω ακούσει με τα αυτιά μου να λένε είμαστε στρατός! Από την στιγμή που λένε είμαστε στρατός, δεν μπορούμε να μιλάμε για δημοκρατικές διαδικασίες και δημοκρατικό κόμμα. ", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης τόνισε: "Καπηλεύονται τον πατριωτισμό! Και ναι λοιπόν δεν τους επιτρέπουμε! Αυτός δεν είναι πατριωτισμός…πατριωτισμός είναι να αγαπάς μια Ελλάδα του πολιτισμού που κάποτε έγινε παράδειγμα προς μίμηση σε όλο τον κόσμο."

Ο κ. Ιγνάτιος ερωτηθείς να σχολιάσει το θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, μεταξύ άλλων ανέφερε: "Νομίζω ότι ο χειρισμός που γίνεται από τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη για το θέμα είναι άριστος. Είπε θέλετε να είστε στην Ευρώπη; Θέλετε να είστε μια δημοκρατική χώρα; Το πρώτο είναι να ανοίξει η Σχολή της Χάλκης."

"Πρέπει να αντιληφθούν ότι όσο δεν επιτρέπουν την λειτουργία της Σχολής, δεν θα μπορούν στην σημερινή εποχή να μιλούν για Ευρώπη και δημοκρατία", πρόσθεσε ο κ. Ιγνάτιος.

Τέλος ο Μητροπολίτης Δημητριάδος σχολιάζοντας κάποιους Ιεράρχες που μίλησαν υπέρ της Χρυσής Αυγής, υπογράμμισε ότι πλέον δεν είναι έτσι τα πράγματα και οι Ιεράρχες έχουν πλέον αντιληφθεί την ιδεολογία τους.
romfea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ