2013-10-04 17:24:03
Φωτογραφία για Μιχάλης Παρμάκης: «Εξαιρετική ιδέα ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος, ιδανικές οι συνθήκες για τους δρομείς»
Ο δις πανελληνιονίκης του Μαραθωνίου, Μιχάλης Παρμάκης, θα δώσει ξεχωριστό κύρος με την παρουσία του στον 2ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, στις 19 Οκτωβρίου, προσδοκώντας να... ζήσει μια εμπειρία διαφορετική από όλες τις άλλες!

Ο 29χρονος δρομέας θα τιμήσει με την συμμετοχή του τον φετινό Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο, που γι’ αυτόν θα αποτελέσει το πιο δυνατό τεστ προετοιμασίας ενόψει του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών του επόμενου μήνα.

«Θα είναι πρώτη φορά που συμμετέχω σε νυχτερινό αγώνα και είναι κάτι που μου προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον. Βρίσκω εξαιρετική αυτή την ιδέα, πρωτότυπη και διαφορετική από ό,τι έχουμε συνηθίσει. Επιπλέον, οι συνθήκες θα είναι ιδανικές: Η πίστα είναι πολύ ευνοϊκή, με καλή ποιότητα οδοστρώματος και ευθεία διαδρομή, γεμάτη από μαγαζιά και κόσμο που θα συμμετέχει μαζί μας. Ακόμα και η θερμοκρασία την ώρα του αγώνα, όταν θα έχει πέσει ο ήλιος, θα είναι ευνοϊκότερη για εμάς τους αθλητές και θα μας βοηθήσει να αποδώσουμε καλύτερα», τονίζει ο Μιχάλης Παρμάκης, που μετρά αντίστροφα για τη μεγάλη νυχτερινή γιορτή της 19ης Οκτωβρίου, μαζί με άλλους 6.000 και πλέον δρομείς, οι οποίοι αναμένεται να βρεθούν στην εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου και του Δρόμου Υγείας 5.000μ..


Η μαζική συμμετοχή θα δώσει επιπλέον ώθηση και στον ίδιο, όπως υπογραμμίζει ο κατά τεκμήριο κορυφαίος Έλληνας μαραθωνοδρόμος:

«Ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος έχει τον ιδανικό συνδυασμό, επειδή περιλαμβάνει δρομείς υψηλού επιπέδου αλλά και μαζική συμμετοχή. Εκτός από τους καλύτερους αθλητές του είδους, θα έχει και χιλιάδες κόσμου, που θα βγουν στους δρόμους για να χαρούν τη γιορτή. Η μαζικότητα αυτή θα βοηθήσει και εμάς, επειδή η μεγάλη συμμετοχή του κοινού θα μας σπρώξει ώστε να πετύχουμε καλύτερες επιδόσεις. Ως ιδέα και ως στήσιμο, αυτή η διοργάνωση αρέσει πολύ σε όλους. Πιστεύω ότι θα καθιερωθεί και θα έχει όλο και μεγαλύτερη επιτυχία».

Στον φετινό Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών, ο πανελληνιονίκης του 2010 και του 2012 θα επιδιώξει να βελτιώσει την ατομική του επίδοση στην συγκεκριμένη διαδρομή: «Θα έρθω στη Θεσσαλονίκη για να κυνηγήσω το καλύτερο δυνατό, αλλά ο μεγάλος μου στόχος είναι να διακριθώ στον Κλασικό Μαραθώνιο. Στην Αθήνα θα επιδιώξω πρώτα απ’ όλα να βελτιώσω την ατομική μου επίδοση, να σημειώσω καλύτερο χρόνο από εκείνον που είχα πετύχει το 2010 (2 ώρες 20:48). Αν μαζί έρθει η νίκη, φυσικά θα είναι καλοδεχούμενη».

Ο 2ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης και ο Δρόμος Υγείας 5.000 μ. πραγματοποιείται από τον «Μ.Ε.Α.Σ. ΤΡΙΤΩΝ» σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και με την υποστήριξη της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης.

Η διοργάνωση είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις που υποστηρίζονται από τον Οργανισμό «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, είτε στα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής στο Καυτανζόγλειο Στάδιο (τηλ. 2310 200360, ώρες 10:00-14:00 και 17:30-20:30), είτε μέσα από τον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης, www.thesshalfmarathon.org (η σχετική φόρμα εγγραφών θα είναι «ανοιχτή» μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής).

Το κόστος συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο είναι 15 € (10 € για φοιτητές ή για ομάδες), ενώ το κόστος για όσους τρέξουν στο Δρόμο Υγείας 5.000 μ. είναι 10 € (5 € για φοιτητές ή για ομάδες, δωρεάν συμμετοχή για μαθητές άνω των 12 ετών).
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ