2013-10-06 19:00:13
Φωτογραφία για ΜΙΤΣΕΛ : Η ΟΜΑΔΑ ΝΙΩΘΕΙ ΣΙΓΟΥΡΙΑ
Απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών του στον αγωνιστικό χώρο έμεινε ο Μίτσελ, σύμφωνα με αυτά που είπε στη συνέντευξη Τύπου.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είδε τους ποδοφαιριστές του να σκοράρουν έξι φορές κατά της Βέροιας και στις δηλώσεις του τόνισε πως όλοι θα συνεχίσουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους για να κάνουν το Θρύλο ακόμα πιο δυνατό, ενώ διέψευσε τις φήμες που ήθελαν να επικρατεί κακό κλίμα στην ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου

Συνήθως σε αυτά τα παιχνίδια που ακολουθούν μετά την Ευρώπη, είναι δύσκολο για τους ποδοσφαιριστές να επιστρέψουν στην ελληνική πραγματικότητα. Είδαμε σήμερα έναν σούπερ Ολυμπιακό. Ήταν θέμα ψυχολογίας, τακτικής; Τι απ' όλα;

Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε πάντα. Κανένας δεν πρέπει να λείπει από εδώ. Το μυαλό εδώ πρέπει να είναι. Γνωρίζαμε ότι κάναμε σπουδαία νίκη την Τετάρτη, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε τις υποχρεώσεις μας εδώ
. Η ομάδα νιώθει σιγουριά. Οποιοσδήποτε παίκτης κι αν μπει μέσα, ξέρει τι πρέπει να κάνει. Δεν μιλάω για τον τρόπο που παίζουμε, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι μιλάω καλά για εμένα. Οι παίκτες ξέρουν πολύ καλά τι τους έχουμε αναθέσει και το κάνουν πράξη. Τα συγχαρητήρια αξίζουν στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και ξέρουν πώς να το κάνουν.

Μήπως αυτή η αλλαγή νοοτροπίας που παρατηρείται, έχει να κάνει και με τον ανταγωνισμό; Αν δει ότι ένας παίκτης δεν πάει καλά, τότε την θέση του θα πάρει κάποιος άλλος;

Επιτρέπονται τα λάθη, αλλά δεν επιτρέπεται η πρόθεση. Πρέπει να πηγαίνουν πάντα με καλή πρόθεση, να προσπαθούν και οι ποδοσφαιριστές ξέρουν τι συμβαίνει. Σίγουρα έχει να κάνει με τον συναγωνισμό που υπάρχει. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το παράδειγμα του Μήτρογλου. Τα πολλά γκολ που βάζει θα ήταν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Δεν θέλω όμως να μιλήσω μόνο για αυτό, γιατί υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά παραδείγματα ποδοσφαιριστών από πέρσι που εκμεταλλεύτηκαν τη στιγμή που τους δόθηκε.

Τέσσερα χατ τρικ έχει πετύχει φέτος ο Μήτρογλου. Τρία στο πρωτάθλημα και ένα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πώς θα το σχολιάζατε;

Ο Μήτρογλου έχει βάλει δώδεκα γκολ χωρίς να υπολογίσουμε αυτά που έχει πετύχει με την Εθνική. Είναι πολύ μεγάλος αριθμός γκολ. Σήμερα έβαλε τρία τέρματα διαφορετικά. Μας αρέσει γιατί δεν κάνει μόνο ένα πράγμα. Έχει μία σπουδαία αντίληψη του τι πρέπει να κάνει, πώς να κινείται στην περιοχή και να εκμεταλλεύεται τις στιγμές. Σήμερα έβαλε ως κλασικός επιθετικός, ένα με μία τρομερή κίνηση και φοβερή κεφαλιά και άλλο ένα τελείως διαφορετικό στο τέλος. Το ότι ο Μήτρογλου μπορούσε να σκοράρει πολλές φορές είναι κάτι που δεν το γνώριζα. Το ήξερα από την Ισπανία κιόλας, όταν ήμουν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Ο Μήτρογλου αντιλαμβάνεται το ομαδικό παιχνίδι, συμμετέχει σε οποιαδήποτε ενέργεια της ομάδας και πώς έχει ενσωματωθεί με το σύνολο.

Η διακοπή του πρωταθλήματος κάνει καλό στον Ολυμπιακό;

Είναι πολύ καλή στιγμή, οι παίκτες μας είναι σε καλή φάση, αλλά για εμένα το διάλειμμα φαίνεται πάρα πολύ καλό. Έχουν αρχίσει να ασπρίζουν τα μαλλιά μου και χρειάζομαι διάλειμμα. Αυτή τη φορά θα το απολαύσουμε πραγματικά.

Ο Ολυμπιακός πάει καλά στο πρωτάθλημα με εξαίρεση το Αγρίνιο. Έκανε διπλό στις Βρυξέλλες. Εσείς αισθάνεστε καλύτερα; Έχετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στον πάγκο του Ολυμπιακού;

Με κάνουν να νιώθω πολύ καλά οι παίκτες μου και το παιχνίδι που κάνουν. Αυτό είναι που χρειάζομαι, όχι τίποτε παραπάνω. Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε. Φυσικά νιώθω αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Για να μην φύγει αυτή η αυτοπεποίθηση, θα πρέπει να συνεχίσω να δουλεύουμε. Υπάρχει κάτι που θα ήθελα να πω. Μετά την ισοπαλία στο Αγρίνιο υπήρχε μία αίσθηση ότι τα πράγματα πήγαιναν άσχημα. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, γιατί δεν γίνεται μέσα σε μία εβδομάδα να αλλάξει μία ομάδα τόσο πολύ. Εμείς συνεχίζουμε την δουλειά μας και τα πράγματα δεν πρέπει να μεταβάλλονται από την μία στιγμή στην άλλη. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας. Είμαστε χαρούμενοι και απόλυτα ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο οι ποδοσφαιριστές μάς ακολουθούν. Δεν είναι λοιπόν ότι είναι πολύ έξυπνοι οι προπονητές, αλλά το γεγονός ότι οι παίκτες κάνουν μεγάλη προσπάθεια να ικανοποιήσουν τους προπονητές, πάει να πει ότι υπάρχει μία πολύ καλή σχέση ανάμεσά τους. Ένα παράδειγμα είναι οι στημένες φάσεις. Έχουμε βάλει είκοσι γκολ και τα έξι-επτά είναι από στημένα. Αυτό είναι ένα πολύ ευχάριστο νέο για την ομάδα μας.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ