2013-10-07 15:15:04
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ: Πεδίο μνημονιακών παζαριών η εξωτερική πολιτική
Με νέες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης επανήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ, ανταπαντώντας... στη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Ευχαριστούμε το υπ. Εξωτερικών που με την απάντησή του στο σχετικό δελτίο του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνει κατά γράμμα τις θέσεις που διατυπωθήκαν από το αρμόδιο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κ. Ήσυχος για να προσθέσει:

«Στην επιστολή του το ΥΠΕΞ αναφέρει: ‘ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί τη Ραμάλα στις 9/10, όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Αμπάς και τον Πρωθυπουργό και θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής”. Ακριβώς αυτό είπαμε, ότι για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέπτεται την περιοχή, δεν θα επισκεφτεί την Ραμάλα».

Σε ό,τι αφορά στις καταγγελίες του ΥΠΕΞ περί «σκόπιμων παραποιήσεων» από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ήσυχος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει μετατρέψει την εξωτερική πολιτική της χώρας σε «πεδίο μνημονιακών παζαριών, με δανειστές και ‘πρόθυμους’ εξαγοραστές του εθνικού μας πλούτου, Νατοϊκούς προστάτες που επιθυμούν να αξιοποιήσουν πολλαπλώς, την θέση της χώρας προς όφελος τους, έξω και πέρα από την ανάγκη εξυπηρέτησης πρωτίστως των εθνικών και κοινωνικών συμφερόντων του λαού μας».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μοντέρνες ιδέες για τζάκια!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μοντέρνες ιδέες για τζάκια!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ