2013-10-07 17:44:02
Φωτογραφία για Λάρνακα: Οκτώ χρόνια φυλάκιση για το φόνο της Ρουμάνας
Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας –Αμμοχώστου, επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης 8 ετών στον Victor Nelu Tinga, 57 ετών από τη Ρουμανία, ο οποίος βρέθηκε ένοχος για την άγρια δολοφονία χρησιμοποιώντας δύο ξύλα,της Ρουμάνας Milena Dunca 56 ετών, στις 3 το πρωί της 9.9.2013 στο σπίτι του στην οδό Ονησίλου όπου την φιλοξενούσε κατά διαστήματα για να του δίδει τα λεφτά από την επαιτεία που εκείνη έκανε στη γειτονιά.

Στην απόφαση τους, ο Πρόεδρος κ. Νίκος Σάντης και οι Πάρεδροι κ.κ. Άγγελος Δαυίδ και Χρίστος Φιλίππου, τόνισαν ότι ο κατηγορούμενος δεν σκόπευε να θανατώσει το θύμα κατά την επιφορά των χτυπημάτων παρά μόνον να εξωτερικεύσει, μέσω της μεγάλης και απαράδεκτης βιαιότητας που επέδειξε, την απαρέσκεια του για το σημαίνοντα ρόλο που θεώρησε ότι διαδραμάτισε το θύμα στο να τον εγκαταλείψει μία άλλη γυναίκα (Dana), μονολότι ουδέποτε αμφισβητήθηκε ότι η εγκατάλειψη αυτή συνέβη λόγω της βίαιης συμπεριφοράς του. Βιαιοπράγησε εναντίον του θύματος χρησιμοποιώντας τη λαβή σκεπαρνιού, που έτυχε να βρει στο διαμέρισμα, όταν πλέον τα πράγματα είχαν εκτραχυνθεί. Δεν τη χτύπησε με το σιδερένιο μέρος του σκεπαρνιού, όπως ορθώς επισήμανε ο συνήγορος κ. Χριστόφορος Δημητρίου, ως προς τη σημασία που το γεγονός αυτό ενέχει.


Δεν μπορούσε –συνέχισαν στη απόφαση τους -να υποπτευθεί ότι τα χτυπήματα του θα προκαλούσαν το θάνατο στη Μirella αφού η εξωτερική αιμορραγία που παρατηρήθηκε δεν τον οδήγησε σε τέτοιους συνειρμούς. Το γεγονός ότι, μετά από το περιστατικό, ο κατηγορούμενος συνέχισε να καταναλώνει αλκοόλ και να καπνίζει μαζί με το θύμα και το φίλο τους στο διαμέρισμα, αποτελεί και τούτο ένδειξη της αντίληψης του κατηγορούμενου – λανθασμένης ασφαλώς ως εκ των πραγμάτων – που σχημάτισε περί της σοβαρότητας των τραυμάτων της Mirella.

Το Δικαστήριο επεσήμανε την απουσία πρόκλησης από μέρους του θύματος (αν και ο κατηγορούμενος θεώρησε την εμπλοκή της Mirella στα προσωπικά του με την Dana, ως απαράδεκτη), τη βαναυσότητα, την εξαιρετική βία και τα πολλαπλά χτυπήματα που της επέφερε, με την Mirella να μη μπορεί να αντιδράσει για τους λόγους που ανέφερε η Κατηγορούσα Αρχή και που ήδη έχουμε εκθέσει ανωτέρω, καθώς και την εκδικητικότητα που έδειξε προς το πρόσωπο της έχοντας κρίνει, στο δικό του μυαλό, ότι η μεσολάβηση της στο να τον εγκαταλείψει η Dana ήταν απαράδεκτη και δικαιολογητική κατάλληλου χειρισμού από αυτόν, κάτι που τελικώς κατέληξε στην επίδικη επίθεση και δυστυχώς στο θάνατο της Mirella.

Όπως ήδη έχουμε επισημάνει –κατέληξαν-, όσον και αν ο κατηγορούμενος βρισκόταν σε κατάσταση μέθης – στοιχείο που σαφώς δεν υποβαθμίσαμε αλλά αντιθέτως αξιολογήσαμε ως ελαφρυντικό, αποτιμώντας το μέσα στα υπόλοιπα ιδιαίτερα περιστατικά της υπόθεσης – εξακολουθούσε να γνωρίζει καλώς τι είναι που έπραττε κατά τους κρίσιμους χρόνους, όντας μάλιστα ικανός στο να προβαίνει και σε συνειρμούς και συμπεράσματα σε ότι αφορούσε στα της εμπλοκής του θύματος με την Dana και στα παρεπόμενα που περιγράψαμε σε σχέση με το άτομο του – κατά την δική του, πάντοτε, αποτίμηση. Ο κατηγορούμενος επέδειξε παντελή ασέβεια προς μια γυναίκα η οποία ποσώς μπορούσε να αντιδράσει στα βίαια και επαναληπτικά του χτυπήματα.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ