2013-10-07 20:30:14
Φωτογραφία για Ο Μπέκαμ βράβευσε τη 16χρονη που πυροβόλησαν Ταλιμπάν στο κεφάλι
Τον Οκτώβριο του 2012, η Μαλάλα Γιουσαφζάι δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι από μέλος των Ταλιμπάν, ο οποίος την πυροβόλησε λόγω των προοδευτικών αντιλήψεών για την εκπαίδευση, μέσα στο λεωφορείο στην πεδιάδα Σουάτ.

Σήμερα, η 16χρονη Πακιστανή ακτιβίστρια ζει στη Βρετανία και συγκεκριμένα στο Μπέρμιχαμ με την οικογένειά της. Σπουδάζει στο σχολείο θηλέων Edgbaston High School και κάνει ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον.

Η έφηβη βραβεύτηκε πρόσφατα για την επιλογή της να αλλάξει χώρα και ζωή, καθώς και για το θάρρος της να μιλήσει δημόσια σε μια βαθιά συντηρητική χώρα, όπως είναι το Πακιστάν.

Μάλιστα, το Pride of Britain Award παρέλαβε από το Ντέιβιντ Μπέκαμ.

"Είναι πολύ σημαντικό για μένα αυτό το βραβείο. Με βοηθάει να συνεχίσω το έργο μου» τόνισε η μαθήτρια, που είναι μέλος καμπάνιας για την παιδεία και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των παιδιών και των γυναικών.


"Αισθανόμουν ντροπιασμένη και ανήσυχη για το πως θα μπορέσω να εγκλιματιστώ στο νέο σύστημα" δήλωσε η έφηβη σχετικά με την πρώτη της επαφή με την κουλτούρα της Βρετανίας σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του BBC και πρόσθεσε:

"Εδώ, οι καθηγητές δεν σε τιμωρούν με το χάρακα".

Ανέφερε επίσης, πως ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε δει γυναίκες να κυκλοφορούν ελεύθερες και να πηγαίνουν στην αγορά, χωρίς την παρουσία κάποιου άνδρα:

"Στη χώρα μου αν θες να βγεις από το σπίτι πρέπει να πας μαζί με έναν άνδρα, ακόμη κι αν είναι ο 5χρονος αδελφός σου. Ένα κορίτσι δε μπορεί να βγει έξω μόνο του".

Τέλος, η Μαλάλα μίλησε για τα όνειρα και τα σχέδιά της:

"Είναι σημαντικό να τελειώσω την εκπαίδευσή μου και να εμποτιστώ με γνώση γιατί η γνώση είναι η αληθινή δύναμη. Συνεχίζω να ζω με την κουλτούρα της χώρας μου, άλλωστε οι δυτικές κοινωνίες δέχονται τις άλλες κουλτούρες".

Να σημειωθεί πως ο Σαχιντουλά Σαχίντ, εκπρόσωπος της οργάνωσης των Ταλιμπάν στο Πακιστάν, είχε δηλώσει δίχως ντροπή και κανένα ίχνος μετάνοιας για την απόπειρα δολοφονίας του κοριτσιού:

"Αποδέχτηκε ότι επιτέθηκε στο Ισλάμ για αυτό κι εμείς προσπαθήσαμε να τη σκοτώσουμε. Θα το ξανακάνουμε αν μας δοθεί η ευκαιρία και θα νιώσουμε περήφανοι αν το καταφέρουμε. Το Ισλάμ δεν επιτρέπει να σκοτώνουμε γυναίκες, εκτός από τις περιπτώσεις αυτών που μάχονται κατά της θρησκείας μας". 
πηγη
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ