2013-10-07 21:31:04
Φωτογραφία για ΚΕΘΕΑ Διάβαση: «Ο Κήπος με τα Όνειρα»
Τρία παραμύθια με πολύ φαντασία, ρομαντισμό κι αισιοδοξία θα ζωντανέψουν το Σάββατο 12 Οκτωβρίου , στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Στέκι του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, μέσα από την παράσταση, με τίτλο «Ο Κήπος με τα Όνειρα» της Σάντρας Βούλγαρη βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της ίδιας.

Τα παραμύθια που είναι αφιερωμένα στον κύκλο της αγάπης ζωντανεύουν μέσα από την αφήγηση της Νίκης Κάπαρη, τη μουσική και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο συνθέτης- μουσικός Γιάννης Ψειμάδας αλλά και το χορό της ίδιας της συγγραφέως.

Μικροί και μεγάλοι που θα επισκεφθούν το Πολιτιστικό Στέκι του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ θα…ταξιδέψουν και θα γνωρίσουν τη Τριανταφυλλένια που μεταμορφώνεται σε ολάνθιστο δένδρο, το κυκλάμινο που ζούσε ψηλά σε ένα λόφο για αιώνες, τον ρομαντικό ψαρά Κάρλος που συνάντησε ένα βράδυ στο βυθό τη γοργόνα του.

Το βιβλίο « Ο κήπος με τα όνειρα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.


Αφήγηση: Νίκη Κάπαρη

Μουσική: Γιάννης Ψειμάδας

Χορός: Σάντρα Βούλγαρη

Είσοδος Ελεύθερη

Kρατήσεις θέσεων θα γίνονται στο τηλέφωνο : 210 8653960 (111 εσωτερικό) και στο e-mail : [email protected]

Λίγα Λόγια για τους συντελεστές

Η Σάντρα Βούλγαρη εργάζεται ως δημοσιογράφος στο πολιτιστικό τμήμα της εφημερίδας «Καθημερινή» τα τελευταία δεκατρία χρόνια, γράφοντας για χορό, παιδικό βιβλίο, θέατρο και θέματα οικογένειας. Σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Χορού και στο Laban Centre for Movement and Dance στο Λονδίνο. Έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια στα «Χορικά» της Ζουζούς Νικολούδη, το «Πειραματικό Μπαλέτο» του Γιάννης Μέτση, το χοροθέατρο «Ήρος Άγγελος» του Πέτρου Γάλλια. Παράλληλα γράφει ιστορίες και παραμύθια για μικρούς και μεγάλους. Κυκλοφορούν η νουβέλα της Ισμαήλ (εκδόσεις Κέδρος), «Ο Κήπος με τα ‘Όνειρα» (εκδόσεις Πατάκη)

Η αφηγήτρια Νίκη Κάπαρη και ο μουσικός Γιάννης Ψειμάδας δημιούργησαν την ομάδα «Παραμυθοσέντουκο», το 2000. Ερευνούν και συλλέγουν ελληνικά λαϊκά παραμύθια τα οποία ζωντανεύει μέσα από την αφήγηση της η Νίκης Κάπαρη και σχολιάζει μουσικά και ηχητικά ο Γιάννης Ψειμάδας .Η ομάδα έχει συνεργαστεί με την Παιδική Βιβλιοθήκη του Εθνικού Κήπου, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ