2013-10-07 23:58:03
Φωτογραφία για Κύμα καταλήψεων σε σχολεία της Μυτιλήνης - Τραγικά τα αιτήματα των μαθητών [video]
Σε κατάληψη βρίσκονται από σήμερα το πρωί πολλά Γυμνάσια και Λύκεια της Μυτιλήνης. Το κύμα των καταλήψεων είχε ξεκινήσει πριν λίγες μέρες.

Ήδη ο χώρος των σχολείων έχει αποκλειστεί από καταληψίες μαθητές οι οποίοι έχουν βάλει κλειδαριές και λουκέτα και δεν επιτρέπουν την είσοδο στους καθηγητές. Προφανώς θα υπάρχουν καταλήψεις και σε άλλα σχολεία της Λέσβου για τα οποία θα σας ενημερώσουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας και εφόσον έχουμε εικόνα από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Αυτήν την στιγμή σύμφωνα με την εικόνα που έχουμε σε κατάληψη βρίσκονται τα κεντρικά Λύκεια και Γυμνάσια, 2ο Γυμνάσιο, Μουσικό Σχολείο, 5Ο Γυμνάσιο.

Οι μαθητές οδηγήθηκαν σε αυτή την πρακτική, όπως μάθαμε τουλάχιστον από όσα σχολεία καταφέραμε να έχουμε επικοινωνία, συμπαραστεκόμενοι στους καθηγητές που απεργούσαν το προηγούμενο διάστημα, αλλά και διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στην Εκπαίδευση και ειδικά σχετικά με τα μέτρα για το «Νέο Λύκειο».


Η κάμερα του LesvosPost.com βρέθηκε σε ένα από τα σχολεία και όπως θα ακούσετε και στο βίντεο που μας μιλούν μαθητές.. τα αιτήματα τους είναι τραγικά.. Μάλιστα ένας μαθητής όταν τον ρωτήσαμε τι είπε ο Δ/ντης όταν ήρθε το πρωί; Έκπληκτοι τον ακούσαμε να μας λέει ότι ήταν όλα κανονισμένα από την Παρασκευή; Γιατί άραγε;

Να υπενθυμίσουμε ότι εντολή στο Νομικό Τμήμα του υπουργείου Παιδείας να ετοιμάσει Προεδρικό Διάταγμα το οποίο θα ορίζει ότι «στα σχολεία που γίνεται κατάληψη πάνω από 3 ημέρες θα παρατείνεται αντίστοιχα το διδακτικό έτος, έδωσε ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος.

Δείτε στο βίντεο τα όσα μας είπαν οι μαθητές.

lesvospost.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ