2013-10-08 06:54:04
Φωτογραφία για Οι καταθέσεις που τους «καίνε»
Πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις πίσω από τη δομή, την οργάνωση και τις επιχειρήσεις της Χρυσής Αυγής που «καίνε» υψηλόβαθμα στελέχη της οργάνωσης περιγράφουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στις καταθέσεις τους ενώπιον των ανακριτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής διαθέτει σε βάρος τους στοιχεία από μαρτυρικές καταθέσεις. Στην κατάθεσή του, ο «προστατευόμενος μάρτυρας Ε’» αναφέρει μεταξύ άλλων τους Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, Γιάννη Λαγό και Νίκο Μίχο, καθώς και τους παραπάνω τρεις βουλευτές, ως έχοντες σημαντικό ρόλο στην οργανωτική δομή της ΧΑ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο «προστατευόμενος μάρτυρας Δ'» στην κατάθεσή του κατονόμασε ηγετική φυσιογνωμία στην περιοχή της Κορινθίας τον Στ. Μπούκουρα, ως επικεφαλής στην επίθεση κατά του στρατοπέδου στην Κόρινθο, όπου κρατούνταν λαθρομετανάστες, ενώ έδωσε στοιχεία για τη φύλαξη επιχειρησιακού οπλισμού από τον βουλευτή Κορινθίας της Χρυσής Αυγής.


Ο «προστατευόμενος μάρτυρας Γ'» κατονόμασε τον Γιώργο Γερμενή ως επιχειρησιακό του εκπαιδευτή: «Ο Γερμενής ήταν ο επιχειρησιακός εκπαιδευτής μου. Με έμαθε να σκοτώνω», ανέφερε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του, ενώ έδωσε περισσότερες πληροφορίες και για άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Χρυσής Αυγής. «Ο Ηλίας Κασιδιάρης μας έκανε ιδεολογικού προσανατολισμού ομιλίες [...] Με τον Παναγιώταρο δεν είχαμε κάποια ιδιαίτερη σχέση απλώς μας προμήθευε ρούχα και glops. Τον Μίχο δεν τον γνωρίζω [...] Παππάς και Μιχαλολιάκος μας προέτρεπαν να είμαστε βίαιοι να εξοντώνουμε τους εχθρούς μας και να μην φοβόμαστε κανέναν». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Φθινοπωρινό μακιγιάζ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Φθινοπωρινό μακιγιάζ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ