2013-10-08 09:00:09
Φωτογραφία για 7.200.000 καλούνται να πληρώσουν ο Άκης και η παρέα του
Χρηματική αποζημίωση υπέρ του Δημοσίου συνολικού ύψους 7.200.000 ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι συνολικά 17 καταδικασθέντες στην υπόθεση διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δικαστήριο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ ως ικανοποίηση στις απαιτήσεις του Δημοσίου από τη ζημία που υπέστη. 

Το άλλοτε δεξί του, ο Γιάννης Σμπώκος καλείται να καταβάλει 500.000 υπέρ του Δημοσίου και 100.000 ευρώ θα πρέπει να πληρώσουν ο καθένας από τους λοιπούς καταδικασθέντες πλην του Παναγιώτη Σταμάτη, αδερφού της Βίκυς, της Γκούντρουν πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, του πρώην βουλευτή Φώτη Αρβανίτη και του ιδιοκτήτη του Ιανός Νίκου Καρατζά στους οποίους επιβλήθηκε το ποσό των 50.000 ευρώ στον καθένα ξεχωριστά. 

Παράλληλα, το δικαστήριο διέταξε τη δήμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των καταδικασθέντων, μεταξύ των οποίων και το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, των οποίων η περιουσία είχε κατασχέσει η Δικαιοσύνη κατά το στάδιο της κύριας ανάκρισης.

Read more: http://www.newsbomb.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ