2013-10-08 11:56:26
Φωτογραφία για Ελάτη - Περτούλι
Ότι και να πει κανείς για τα μέρη αυτά, είναι λίγο... Πραγματικά τα λατρεύουμε και μαζί μας εμάς τα τελευταία χρόνια δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Απίστευτη βλάστηση, ωραία σπίτια, διασκέδαση, χιονοδρομικό κέντρο και η φύση... σε μεγάλα κέφια! Απολαύστε την!

 

Ακολουθώντας τον ανηφορικό δρόμο στις πλαγιές του Κόζιακα 13 χιλιόμετρα μετά την Πύλη και σε υψόμετρο 900 μέτρων φτάνουμε στην Ελάτη , το μεγαλύτερο από τα ορεινά χωριά του νομού Τρικάλων και το πιο τουριστικά ανεπτυγμένο. Το παλιό όνομα του χωριού ήταν μέχρι το 1955 Τύρνα. Μεταξύ μας, οι ντόπιοι αποκλειστικά Τύρνα της αποκαλούν... Πιθανολογείται ότι ιδρύθηκε μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

 

Χτισμένη κυριολεκτικά μέσα στο πράσινο , η Ελάτη διαθέτει σήμερα όλες εκείνες τις υποδομές και προδιαγραφές που την αναδεικνύουν ως τουριστικό προορισμό «πρώτης γραμμής» για όλες τις εποχές του έτους. Παρέχει στον επισκέπτη ένα μοναδικού κάλους φυσικό περιβάλλον, φιλοξενία σε άφθονα γραφικά καταλύματα , και ανεπανάληπτους για τις παραδοσιακές γεύσεις τους χώρους εστίασης. Είναι το ορμητήριο για μοναδικές σε ομορφιά διαδρομές, μέσα στο πυκνό ελατόδασος , για οδηγούς και πεζοπόρους.


 

Για τους φίλους του σκι σε απόσταση μόλις 7 χιλιομέτρων λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου, ενώ για τους φίλους της αναρρίχησης σε μικρή απόσταση από το χωριό στην θέση Κόκκινος Βράχος βρίσκονται τρεις αναρριχητικές διαδρομές. 

 

Κάτω από την ψηλότερη κορυφή του Κόζιακα σε ύψος 1738 μ. βρίσκεται το καταφύγιο Χατζηπέτρος. Η Ελάτη προσφέρει άφθονο χιόνι το χειμώνα και δροσερό και υγιεινό κλίμα το καλοκαίρι, δεν έχει δε τίποτε να ζηλέψει από τους πιο φημισμένους προορισμούς των Άλπεων.

http://www.trikalongeuseis.gr/el/axiotheata/elati-pertoyli
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ