2013-10-09 12:44:03
Φωτογραφία για Ο Σαρκοζί ετοιμάζει την μεγάλη επιστροφή του
Όταν έφυγε από το Ελυζέ μετά από μια ταπεινωτική εκλογική ήττα, υποσχόμενος μάλιστα να μην επιστρέψει, η πολιτική καριέρα του Νικολά Σαρκοζί έδειχνε να... έχει φτάσει στο τέρμα της. Ωστόσο λιγότερο από 18 μήνες μετά, ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας, ξαναγεννημένος, φιγουράρει ανάμεσα στους πλέον δημοφιλείς πολιτικούς της χώρας και θεωρείται από πολλούς ως η καλύτερη ευκαιρία της κεντροδεξιάς για την ανακατάληψη της εξουσίας στις εκλογές του 2017.

Το λιτό μήνυμα του στην ιστοσελίδα του στο Facebook μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφαση, είχε πολλούς αποδέκτες. Μίλησε για «πολιτικούς που χρησιμοποίησαν την υπόθεση» και φρόντισαν να «καλλιεργούνται οι υποψίες εναντίον του», τους θύμησε ότι «κανείς δεν κερδίζει από τις συκοφαντίες» και σημείωσε με μάλλον υφέρπουσα πικρία: «Δυόμισι χρόνια ερευνών. Τρεις δικαστές. Δεκάδες αστυνομικοί. Είκοσι δύο ώρες ανακρίσεων και αντιπαράθεσης. Τέσσερις έρευνες σε ιδιοκτησία μου. Αυτό ήταν το τίμημα που έπρεπε να πληρώσει για να διασφαλίσω ότι η αλήθεια θα αποκαλυφθεί».


Πολλά κομματικά στελέχη έσπευσαν να «εκδηλώσουν» την χαρά, την ικανοποίηση και την βεβαιότητα τους ότι οι κατηγορίες έτσι κι αλλιώς ήταν ανυπόστατες. «Ποτέ δεν αμφέβαλα γι αυτόν», έγραψε στο Twitter η πρώην υπουργός, Βαλερί Πεκρές. “Οι μάσκες έπεσαν» ήταν το σχόλιο της Ναντίν Μοράνο. «Η Γαλλία τον χρειάζεται» σχολίασε ο Δήμαρχος του κόμματος στη Νίκαια, Κριστιάν Εστροζί. «Εκατομμύρια ψηφοφόροι της δεξιάς ελπίζουν», δήλωσε και ο γερουσιαστής Ροζερ Καρουτσί.

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ