2013-10-09 13:19:04
Φωτογραφία για Κύπρος: Στο μικροσκόπιο όσοι απέσυραν καταθέσεις τον Μάρτιο
Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να διερευνηθούν στην Κύπρο 6.000 συναλλαγές φυσικών και νομικών προσώπων, τα οποία απέσυραν τις καταθέσεις τους... πριν και κατά την περίοδο των αποφάσεων του Eurogroup τον περασμένο Μάρτιο.

Την εκτίμηση αυτή έκανε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Δημήτρης Συλλούρης, εξηγώντας πως ο σχετικός έλεγχος θα γίνει από το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων (ΤΕΠ).

Η Επιτροπή θα ζητήσει από την Κεντρική Τράπεζα σε ηλεκτρονική μορφή τα σχετικά στοιχεία, προκειμένου να βοηθήσει στο έργο του ΤΕΠ, το οποίο δεν κατάφερε να τα παραλάβει στο παρελθόν λόγω προσωπικών δεδομένων.

Ο κ. Συλλούρης εκτίμησε ότι πριν από τα Χριστούγεννα, τα τμήματα Φόρου Εισοδήματος και Φόρος Προστιθέμενης Αξίας θα έχουν αξιολογήσει τις 6.000 περιπτώσεις, που αντιστοιχούν σε περίπου 1.200 νομικά και φυσικά πρόσωπα, τα οποία απέσυραν τις καταθέσεις τους από τις κυπριακές τράπεζες μεταξύ 1 - 15 Μαρτίου.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, πρέπει να διερευνηθεί αν κάποιος που έβγαλε 10 εκατομμύρια στο εξωτερικό, δήλωνε ότι τα εισοδήματά του ήταν 100 ευρώ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ