2013-10-09 16:23:59
Φωτογραφία για «Θαύμα που βρίσκομαι ακόμα στη 2η θέση»
Η ελπίδα, λένε, πεθαίνει τελευταία, αλλά στην περίπτωση του Fernando Alonso και της Ferrari, η ελπίδα έχει ήδη «αποδημήσει εις Κύριον».

Μετά την παραδοχή του επικεφαλής της Scuderia, Stefano Domenicali, ότι η υπόθεση τίτλος έχει τελειώσει για την ομάδα, έρχεται ο Ισπανός να μιλήσει για θαύμα που βρίσκεται ακόμα στη 2η θέση του Πρωταθλήματος, λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων της F138.

«Αν κάποιος ξεκινήσει να βλέπει σήμερα Formula 1 και του πεις ότι εκείνο το κόκκινο μονοθέσιο με το μπλε κράνος μάχεται για το Πρωτάθλημα και είναι ακόμα στη 2η θέση τότε θα σου πει, πως αυτό δεν γίνετε, είναι θαύμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 32χρονος δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής που βρίσκεται 77 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Sebastian Vettel.

«Έχουμε κάνει το θαύμα μας για 15 αγώνες και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να μείνουμε ζωντανοί για τους επόμενους 5 αγώνες
. Ξεπεράσαμε τις δυνατότητές μας με τους τρείς συνεχόμενους τερματισμούς στην 2η θέση. Το μονοθέσιό μας ήταν για την 3η, 4η ή 5η θέση. Μετά από αυτά τα μικρά θαύματα είχαμε ένα κακό 3ήμερο στην Κορέα. Στους επόμενους αγώνες πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να παλέψουμε για την χαμηλότερη θέση στο βάθρο. Στη Suzuka πιστεύω ότι θα είμαστε κάπου μεταξύ της 5ης και 8ης θέσης. Αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε είναι ο ρυθμός μας τις Κυριακές. Συνήθως έχουμε καλή στρατηγική και η φθορά των ελαστικών μας είναι σε καλύτερα επίπεδα από αυτά των υπολοίπων με αποτέλεσμα να μαχόμαστε για το βάθρο. Αυτό ελπίζω να συμβεί και στη Suzuka», πρόσθεσε.

Για την ιστορία, στη Suzuka o Alonso έχει μία νίκη, αυτήν που πέτυχε το 2006 με τα χρώματα της Renault.

Βy: Δημήτρης Παγκίδης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ