2013-10-09 18:48:06
Φωτογραφία για Τρέχει χώμα από τις βρύσες του Κόκκινου Πύργου
Σοβαρό πρόβλημα ύδρευσης αντιμετωπίζει αυτές τις μέρες ο Κόκκινος Πύργος. 'Εκπληκτοι οι κάτοικοι της περιοχής είδαν από τις βρύσες των σπιτιών τους να τρέχει ...

χώμα. Το συγκεκριμένο πρόβλημα και άλλα πολλά υδρευτικά, τα οποία ταλαιπωρούν την τοπική κοινωνία, καλείται να αντιμετωπίσει η ΔΕΥΑ Φαιστού, την ώρα που σύμφωνα με τον Πρόεδρο της κ. Ιωάννη Κουλεντάκη, η επιχείρηση είναι πλήρως υποστελεχωμένη.

Ο κ. Κουλεντάκης εξήγησε στο prismanews.gr τι συνέβη, ενώ την ίδια στιγμή υπογράμμισε ότι τα προβλήματα είναι ακόμα πιο σοβαρά. Συγκεκριμένα αναφορικά με το χώμα στις βρύσες των σπιτιών δήλωσε Υπάρχει μόνο ένα τερματικό εκείνο του Τυμπακίου, ενώ δεν υπάρχει ούτε μια βάνα καθαρισμού. Το δίκτυο έκανε μια μικρή αναρρόφηση και τράβηξε χώμα. Χρειάζεται να βάλουμε μια βάνα καθαρισμού σε μια χαμηλή πλευρά του Κόκκινου Πύργου. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για μόλυνση.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ με αφορμή αυτό το συμβάν μίλησε στο prismanews.gr για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Φαιστού σχετικά με την ύδρευση και υπογραμμίζει πως η έλλειψη προσωπικού είναι αυτή που κάνει τόσο δύσκολο το έργο της υπηρεσίας, αλλά ταλαιπωρεί και τους δημότες. Περιέγραψε την κατάσταση ως εξής Τα δίκτυα στο δήμο Φαιστού είναι παλαιωμένα. Για παράδειγμα, υπάρχει ένα δίκτυο αμυάντου στις Μοίρες από το '50. Το 80% του δήμου το εξυπηρετεί η ΔΕΥΑ. Για 25000 κατοίκους και 52 τομείς ύδρευσης έχουμε τρεις συντηρητές,συγκεκριμένα έναν υδραυλικό και δύο εργάτες. Χώρια και οι τέσσερις βιολογικοί καθαρισμοί, που χρειάζονται επιπλέον φροντίδα.

Στις προτάσεις σχετικά με το, τι μπορεί να γίνει για να διορθωθεί η κατάσταση, ο κ. Κουλεντάκης δηλώνει απεγνωσμένα πως ο δήμος χρειάζεται επιπλέον προσωπικό και δηλώνει με απορία Η ΔΕΥΑ έτσι κι αλλιώς χρηματοδοτείται από τους δημότες και όχι από το κράτος. Οπότε γιατί δεν μπορούμε να προσλάβουμε δύο ακόμα ανθρώπους κι έναν συντηρητή για τους βιολογικούς καθαρισμόυς; Υπάρχουν ολόκληροι οικισμοί δίχως νερό, ενώ την ίδια στιγμή οι συντηρητές δεν παίρνουν καν άδεια, λόγω του φόρτου εργασίας. Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Πρόεδρος μίλησε για τις ερωτήσεις και τις επερωτήσεις που έχουν γίνει στην Βουλή σχετικά με το πρόβλημα του προσωπικού, αλλά το Υπουργείο Εργασίας παρέμεινε αδιάφορο.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ