2013-10-09 20:20:03
Φωτογραφία για Ολικό… lifting στα Κ.Α.Π.Η. Νεάπολης
Τους ριζικά ανακαινισμένους χώρους του Α΄ και του Β΄ Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Νεάπολης, τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες των οποίων απολαμβάνουν ήδη οι ωφελούμενοι, θα μπορέσουν να διαπιστώσουν... όσοι παραβρεθούν στους ετήσιους αγιασμούς για την έναρξη της χειμερινής περιόδου.

Οι τελετές των αγιασμών θα γίνουν στο Β΄ Κ.Α.Π.Η. (Διομήδη Κομνηνού 3) αύριο, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, στις 6.15 το απόγευμα, και στο Α΄ Κ.Α.Π.Η. (Κουντουριώτη 29) την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στις 5.30 το απόγευμα.

Ο προϋπολογισμός των εργασιών αναμόρφωσης και βελτίωσης της λειτουργικής απόδοσης των δύο κτιρίων ανήλθε σε 602.000 ευρώ και τα κονδύλια καλύφθηκαν εξολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο.

Η ριζική ανακαίνιση περιέλαβε πληθώρα οικοδομικών εργασιών, στο πλαίσιο των οποίων πραγματοποιήθηκε παράλληλα η αντικατάσταση με πιστοποιημένα υλικά των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων
. Επίσης, μεταξύ άλλων, έγινε αντικατάσταση εσωτερικών και εξωτερικών κουφωμάτων, εσωτερικό και εξωτερικό βάψιμο των κτιρίων, αντικατάσταση εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης, ανακατασκευή τουαλετών και δημιουργία τουαλετών για άτομα με αναπηρία, αποξήλωση των θερμαντικών σωμάτων και τοποθέτηση καινούργιων (τύπου panel), αποξήλωση και τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων, ηλεκτρολογική αναβάθμιση, πλήρης ανακατασκευή του χώρου της κουζίνας, αναβάθμιση και επισκευή του ανελκυστήρα στο Β΄ Κ.Α.Π.Η. και κατασκευή νέου υδραυλικού ανελκυστήρα 8 ατόμων στο Α΄ Κ.Α.Π.Η., γυάλισμα μαρμάρινων δαπέδων, αντικατάσταση πλαστικού δαπέδου από κεραμικό πλακίδιο, διαμόρφωση νέου χώρου φυσιοθεραπευτηρίου στο Α΄ ΚΑΠΗ, τοποθέτηση νέων θυρών εισόδου, προπετασμάτων για σκίαση και ψευδοροφών, κ.ά.

«Η παράδοση των νέων αυτών “κοσμημάτων” σε εκατοντάδες ηλικιωμένους συμπολίτες μας, κατοίκους κυρίως της Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης, αποτελεί άλλη μια απτή απόδειξη ότι η κοινωνική πολιτική παραμένει μόνιμος ισχυρός πυλώνας της δημοτικής μας δράσης», επισημαίνουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Αριστείδης Γαλανός, και προσθέτουν: «Τα δύο νέα ουσιαστικά κτίρια, λειτουργικά και εύκολα προσβάσιμα σε όλους, σε συνδυασμό με το πρότυπο πανελλαδικά κτίριο του Πνευματικού Δημοτικού Κέντρου – Κ.Α.Π.Η.– Κ.Η.Φ.Η. στη Δ.Ε. Συκεών, ενισχύουν το ήδη υποδειγματικό δίκτυο υποδομών και δομών κοινωνικής φροντίδας του δήμου μας. Παράλληλα, αποτελούν συνέχεια της προσπάθειάς μας για την κατασκευή και διαμόρφωση υπερσύγχρονων, καλαίσθητων, άρτια εξοπλισμένων και ασφαλών υποδομών, μέσω των οποίων παρέχονται πλήρεις υπηρεσίες ιατρικής παρακολούθησης, φροντίδας, περίθαλψης, φιλοξενίας και κοινωνικοποίησης ηλικιωμένων».
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ