2013-10-09 23:07:05
Φωτογραφία για Πόσα μικρόβια φιλοξενούν τα (πλυμένα) ρούχα σας;
Διαβάστε τι αποκαλύπτει μια νέα έρευνα για το πλύσιμο των ρούχων στο πλυντήριο. Ποιο είναι το λάθος που κάνουμε και έχει ως αποτέλεσμα να μην εξουδετερώνονται τα μικρόβια;

Μήπως έχετε τη συνήθεια να βάζετε πλυντήριο στους 40 βαθμούς; Μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Το πλύσιμο των ρούχων σε αυτή τη θερμοκρασία μπορεί να μην καταστρέφει τα ρούχα ή το περιβάλλον, αλλά αφήνει άθικτα και τα μικρόβια, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Σύμφωνα με τη μελέτη μετά το πλύσιμο η ποσότητα των μικροβίων των ρούχων μειώνεται κατά μόλις 14% σε σχέση με πριν.

Οι μικροβιολόγοι που πραγματοποίησαν τη μελέτη, ανακάλυψαν ότι μετά από το πλύσιμο στους 40 βαθμούς το ένα στα τέσσερα ρούχα έφεραν ίχνη βακτηρίων που υπάρχουν στα κόπρανα και ότι τα εσώρουχα των παιδιών είχαν τα περισσότερα μικρόβια, ενώ οι μαξιλαροθήκες και τα παιδικά παντελόνια έφεραν μικρότερο μικροβιακό φορτίο.

Πόσα μικρόβια φιλοξενούν τα (πλυμένα) ρούχα σας;

Η εμπειρογνώμονας δημόσιας υγείας Δρ Lisa Ackerley, δήλωσε: «Δεν είμαι καθόλου έκπληκτη από τα αποτελέσματα αυτά - έχουν υπάρξει πολλές μελέτες που δημοσιεύτηκαν τα τελευταία χρόνια, που δείχνουν ότι οι σύγχρονες πρακτικές πλυσίματος των ρούχων μπορούν να δημιουργήσουν πρόσφορο έδαφος για τα μικρόβια.

''Η χαμηλή θερμοκρασία πλύσης μπορεί να είναι καλή για τα ρούχα και το περιβάλλον, αλλά ίσως να μην είναι καλή για την υγεία μας''.

Πόσα μικρόβια φιλοξενούν τα (πλυμένα) ρούχα σας;

Σύμφωνα και με παλιότερες μελέτες η νέα τάση να πλένουμε τα ρούχα σε χαμηλές θερμοκρασίες, που συνήθως το κάνουμε για λόγους οικονομίας και προστασίας του περιβάλλοντος, μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την υγεία μας.

Eιδικοί υποστηρίζουν πάντως πως για να εξουδετερώσουμε τα μικρόβια πρέπει να πλένουμε τα ρούχα μας σε θερμοκρασία, όχι μικρότερη, από 60 βαθμούς.

Μια άλλη λύση αν δεν θέλετε να πλύνετε τα ρούχα σας σε τόσο υψηλή θερμοκρασία είναι να τα απλώνετε στον ήλιο, καθώς η ακτινοβολία του σκοτώνει πολλά μικρόβια σύμφωνα με έρευνες.

news.pathfinder.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Παράταση χρόνου παραγραφής
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Παράταση χρόνου παραγραφής
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ