2013-10-09 23:46:01
Φωτογραφία για Μήνυμα αναγνώστη-αστυνομικού σχετικά με την στελέχωση της ομάδας ΔΙΑΣ
Είμαι αστυνομικός (Ειδικός Φρουρός), και υπηρετώ από την έξοδο μου από την σχολή στην Ομάδα ΔΙΑΣ, εδώ και δύο χρόνια, από την δημιουργία της.

Μετά τις πρόσφατες μεταθέσεις η Ομάδα εχει αποδυναμωθεί από το προσωπικού που αρχικά την στελέχωνε. Προσωπικό απολύτως άρτια και εξειδικευμένη εκπαίδευση. Παιδιά που είχαν μεράκι για την δουλειά και προσφοράς στον πολίτη και με γνώσεις στην οδήγηση μηχανών μεγάλου κυβισμού, όπως αυτές που χρησιμοποιεί η υπηρεσία μας.

Στην τελευταία σειρά των διακοσίων πενήντα ατόμων που κλήθηκαν να εκπαιδευθούν και να στελεχώσουν την ομάδα, με ευθύνη του Αρχηγείου δεν υπήρξε ως κριτήριο της επιλογής των αστυνομικών η επιθυμία αλλά με ευθύνη των διοικητών των υπηρεσιών προτάθηκαν οι πλέον ακατάλληλοι και «ανεπιθύμητοι» του κάθε Α.Τ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι συμμετέχουν στην εκπαίδευση άτομα τα οποία ουδέποτε έχουν οδηγήσει ή καβαλήσει, όχι μόνο μηχανή μεγάλου κυβισμού αλλά ούτε καν «κινεζικό» παπάκι.


Πώς θα κληθώ εγώ ως οδηγός να μεταφέρω και να επιχειρήσω σε περιστατικά υψηλής επικινδυνότητας, όπως αυτά που αντιμετωπίζουμε σε καθημερινή βάση, εχοντας ως συνεπιβάτη ένα άτομο το οποίο ούτε ήθελε ούτε έχει τις ικανότητες να βρίσκεται στην θέση στην οποία επιλέχθηκε.

Κυρίοι, καρεκλοκένταυροι του Αρχηγείου, κύριε υπουργε ακούστε την γνώμη των μάχιμων αστυνομικών, όλες οι υπηρεσίες δεν είναι ίδιες, βοηθήστε μας να βοηθήσουμε την κοινωνία.

Άμεσα να ανακληθεί η διαταγή που στελεχώνει την ομάδα ΔΙΑΣ, με ακατάλληλο προσωπικό.

Καλύτερα να είμαστε λίγοι και ικανοί, παρά να εχουμε περισσότερες μονάδες σε κάθε βάρδια με συνάδελφους που ούτε θέλουν ούτε μπορούν να ανταποκριθούν στην καθημερινή πίεση της εργασίας. Μάλιστα μεγάλό ποσοστό των αστυνομικών που ξεκινήσανε εκπαίδευση προ τριετίας εκρίθει ακατάλληλο για την ομαδά. Τι άλλαξε από τότε? Γίνανε ξαφνικά κομάντο?

Αφήστε την ομάδα ΔΙΑΣ ήσυχη, μην μας φορτώνεται τα περισσεύματα των ΑΤ. Η ΔΙΑΣ είναι και πρέπει να παραμείνει ειδική υπηρεσία, Κύριο κριτήριο πρέπει να παραμείνει η επιθυμία των συμμετεχόντων.

Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ