2013-10-10 00:05:04
Φωτογραφία για Προσφέρουν δωρεάν νερό στην Αγγλία... για το “καλό” της Αφρικής!
Οι Βρετανοί γεμίζουν με νερό τα μπουκάλια της "GiveMeTap" (http://www.givemetap.co.uk), είτε στις καφετέριες, είτε στα εστιατόρια της χώρας...

βοηθώντας την οργάνωση να συγκεντρώσει χρήματα για τα έργα ύδρευσης στην Αφρική! Και όμως, οι πολίτες στη χώρα, όχι μόνο αποκτούν δωρεάν πρόσβαση στο νερό όλο το 24ωρο, αλλά φέρνουν πάνω από 300 εκατ. ανθρώπους στη Γκάνα πιο κοντά στο πολύτιμο αγαθό. Σύνθημα τους δεν είναι άλλο από το "Νερό για σένα. Νερό για όλους" Πιο συγκεκριμένα, το κίνημα ευαισθητοποιεί τους Άγγλους να αγοράσουν ένα μπουκάλι από ανοξείδωτο χάλυβα έναντι £12.00, δίνοντας τους την ευκαιρία να σταματήσουν τις αγορές των πλαστικών μπουκαλιών από το "περίπτερο". Απλά το γεμίζουν, όποτε διψάσουν μέσα στην ημέρα σε δεκάδες καφετέριες της χώρας και απολαμβάνουν δωρεάν νερό. Τα έσοδα από τα μπουκάλια, με τη σειρά τους, συγκεντρώνονται με σκοπό να κατασκευαστούν συστήματα ύδρευσης στα χωριά της Αφρικής.


"Εφευρέτης" της ιδέας, ο 28χρονος Edwin Broni - Mensah, ο οποίος αναζητώντας έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, κατανάλωνε πέντε με τέσσερα λίτρα νερό την ημέρα. "Πρόκειται για μια βιώσιμη υπηρεσία που μπορεί να επηρεάσει άμεσα εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στην Αφρική χωρίς νερό. Ταυτόχρονα είναι ικανή να μειώσει τα πλαστικά απόβλητα στη Βρετανία και τα έξοδα των συμπολιτών μου", αναφέρει ο ιδρυτής της πρωτοβουλίας στο CNN.

Πάνω από 300 χώροι εστίασης στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ήδη πει "ναι" στην ενέργεια, ενώ παράλληλα αρκετοί επίδοξοι επιχειρηματίες έχουν προχωρήσει σε πρόσθετες επιχορηγήσεις της ιδέας... που σίγουρα δεν θα έμοιαζε ρεαλιστική πριν από 10 χρόνια! Ο κ. Broni ελπίζει να αναπτυχθεί το κίνημα, όχι μόνο στην Αγγλία, αλλά και τις Ευρωπαϊκές αγορές και την Αμερική. Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά από τρία χρόνια, η "GiveMeTap" προχωρά σε ακόμα δυο έργα ύδρευσης στη Γκάνα και το Μαλάουι.

Όπως δηλώνει ο Edwin Broni - Mensah της GiveMeTap στο CNN: "Η κοινωνική επιχειρηματικότητα αποτελεί το μέλλον. Θα βλέπουμε όλο και περισσότερες οργανώσεις να έχουν κοινωνική αποστολή, λύνοντας πολλά προβλήματα διεθνώς".

flowmagazine.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ