2013-10-10 02:48:04
Φωτογραφία για Στον εισαγγελέα το θέμα της μεταφοράς μαθητών
Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης το θέμα της... μεταφοράς των μαθητών, ζητώντας τη διερεύνηση ευθυνών εκ μέρους των μεταφορέων για το ενδεχόμενο διακινδύνευσης της ασφάλειας των μαθητών.

Ο υπουργός καταγγέλλει την τακτική της επιλεκτικής εκτέλεσης δρομολογίων από ορισμένους μεταφορείς, οι οποίοι αρνούνται την πραγματοποίηση άλλων δρομολογίων, αν και αυτά έχουν ήδη παραταθεί δια νόμου για το τρέχον σχολικό έτος, χρησιμοποιώντας ως μοχλό πίεσης προς την πολιτεία την ασφάλεια ανήλικων παιδιών.

Το πρόβλημα επιλύθηκε την Τετάρτη με την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Το πρωί μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ραιδεστού πραγματοποίησαν διαμαρτυρία και ολιγόωρο αποκλεισμό του ενός ρεύματος κυκλοφορίας στο δρόμο μπροστά από το σχολείο.


Κινητοποίηση μαθητών έγινε και στο Ωραιόκαστρο ενώ το απόγευμα εκατοντάδες γονείς και μαθητές από τη Θέρμη συγκεντρώθηκαν στον κόμβο «Πράσινα Φανάρια» όπου ενημέρωσαν τους διερχόμενους οδηγούς.

"Ένας μήνας έχει συμπληρωθεί από τότε που άνοιξαν τα σχολεία και παραμένουμε χωρίς μεταφορές", υπογράμμισε ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος και πρόσθεσε ότι θα περιμένει να γίνει πράξη η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, ότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα προωθηθεί άμεσα, καθώς απομένει μόνο η υπογραφή του υπουργείου Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Αναστασιάδης καλεί τους γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τις 8 μέχρι τις 11 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία Λαγκαδά.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ