2013-10-10 03:19:05
Φωτογραφία για Λαπαβίτσας: Η χώρα χρειάζεται επιπλέον χρηματοδότηση
Ο καθηγητής οικονομικών στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών του... Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Κώστας Λαπαβίτσας, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου, για την έκθεση του ΔΝΤ περί λήψης επιπλέον μέτρων ύψους 6,7 δισ. έως το 2016 και στην απαίτηση της κομισιόν που ζητά αυξήσεις φόρων στο ρεύμα, στο φυσικό αέριο και στο πετρέλαιο κίνησης.

«Η χώρα χρειάζεται επιπλέον χρηματοδότηση», ανέφερε ο κ. Λαπαβίτσας και συνέχισε «Η κυβέρνηση και ο κ. Στουρνάρας στην αρχή μας έλεγαν διάφορα, τώρα το έχουν παραδεχθεί και επισήμως. Τα ποσά αυτά θα είναι από 10 έως 20 δισ. για το επόμενο διάστημα. Πιο μετά ίσως χρειαστούν κι άλλα, αναλόγως την πορεία της οικονομίας. Τα λεφτά αυτά δεν υπάρχουν.»

«Οι επιλογές είναι δύο. Πρώτα, να τα δανειστεί από την τρόικα, με σχετικά χαμηλό επιτόκιο, με επιπλέον περιοριστικούς όρους. Αν θα το ονομάσουν μνημόνιο ή όχι, είναι αδιάφορο. Δεύτερη επιλογή, το να βγούμε στις αγορές, όπως εξετάζουν κάποιοι εγκέφαλοι του υπουργείου Οικονομικών. Αυτό είναι ο απόλυτος καιροσκοπισμός.»
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ