2013-10-10 11:11:05
Φωτογραφία για Απολογείται ο Ρουπακιάς - Ερωτηματικό αν θα «δώσει» κι άλλους
Το κατώφλι του γραφείου των ανακριτών Σπ. Γεωργουλέα και Χ. Παπακώστα με κρυμμένο το πρόσωπο πέρασε σήμερα το πρωί ο Γ. Ρουπακιάς που κατηγορείται για τη δολοφονία του Π. Φύσσα -για την οποία μάλιστα έχει προφυλακιστεί.

Ο κατηγορούμενος – που έχει ομολογήσει ενώπιον της ανακρίτριας Πειραιά ότι δολοφόνησε τον νεαρό μουσικό - καλείται από τους δυο ανακριτές να απολογηθεί για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Μετήχθη στο ανακριτικό γραφείο από τις φυλακές Κορυδαλλού αλλά έχει το δικαίωμα εφόσον το ζητήσει να λάβει προθεσμία από τους δυο ανακριτές προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Μετά την απολογία του θα οδηγηθεί και πάλι στις φυλακές όπου βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος για τη δολοφονία του νεαρού μουσικού.

Την ίδια ώρα, οι τόνοι στην ανακριτική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη πέφτουν εν αναμονή της σύγκλησης της Ολομέλειας Εφετών στις 17 Οκτωβρίου για τον ορισμό εφέτη – ανακριτή που θα αναλάβει την ανάκριση για τη Χ.Α. Όπως ανέφεραν δικαστικοί κύκλοι, οι δυο ανακριτές δεν πρόκειται τα επόμενα 24ωρα να προχωρήσουν σε ανακριτικές πράξεις, καθώς δεν θέλουν να προκαταβάλλουν τις όποιες ενέργειες του εφέτη – ανακριτή που θα οριστεί και θα αναλάβει την ανάκριση.


Ήδη, η έρευνα των δυο ανακριτών κινείται και προς την κατεύθυνση του ελέγχου των οικονομικών της Χ.Α. καθώς από τα γραφεία των δυο ανακριτών έχουν φύγει αιτήματα για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών σε μια προσπάθεια να ελεγχθούν τα οικονομικά του κόμματος αλλά και των βουλευτών του. «Προς το παρόν» επισήμαναν δικαστικές πηγές «σημασία έχει η συλλογή αποδείξεων».

Στο πνεύμα αυτό δεν αναμένεται να υπάρξουν άμεσα συλλήψεις για το θέμα της Χ.Α αλλά ούτε και αιτήματα άρσης ασυλίας βουλευτών ή συμπληρωματικές διώξεις.

Πάντως, στην εισαγγελία «βροχή» πέφτουν τα αιτήματα μαρτύρων που θέλουν να δώσουν στοιχεία για τη δράση της Χ.Α. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για πρώην μέλη της Χ.Α που έχουν αποφασίσει να μιλήσουν στις ανακριτικές αρχές αλλά και για άλλα πρόσωπα που έχουν στη διάθεσή τους υλικό με έννομες δράσεις της Χ.Α.

Οι συγκεκριμένοι μάρτυρες αναμένεται να «φιλτραριστούν» από την εισαγγελία για να ελεγχθεί η αξιοπιστία τους πριν κληθούν για κατάθεση ενώπιον των ανακριτών.

Πηγή: Protothema
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αλλάξτε κανάλι μέσω... Twitter
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αλλάξτε κανάλι μέσω... Twitter
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ