2013-10-10 12:42:04
Φωτογραφία για Η κυβέρνηση παρακάμπτει τους πρυτάνεις – Το σχέδιο για να λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια
Την προσοχή της στους υπαλλήλους στρέφει η κυβέρνηση προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στο αδιέξοδο με τα Πανεπιστήμια, καθώς παρακάμπτει τους πρυτάνεις, και καλεί τους ίδιους τους υπαλλήλους να... δηλώσουν τα προσόντα τους προκειμένου να προχωρήσει η κινητικότητα.

Μάλιστα οι όλη διαδικασία αναμένεται να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς, καθώς στους υπαλλήλους θα δοθεί όπως δημοσιεύουν τα ΝΕΑ, προθεσμία πέντε ημερών έτσι ώστε οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων να στείλουν τα στοιχεία που έπρεπε να στείλουν οι πρυτάνεις. Η διαδικασία της διαθεσιμότητας αφορά συνολικά 1.349 υπαλλήλους.

Το υπουργείο Παιδείας, επιλέγει την λύση αυτή προκειμένου να μην προκύψουν λόγω της καθυστέρησης «ανεπανόρθωτες συνέπειες εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, στο πλαίσιο της εκπλήρωσης διεθνών υποχρεώσεων του ελληνικού κράτους», όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.


Οι διοικητικοί υπάλληλοι θα πρέπει να προλάβουν την λήξη της προθεσμίας και να αποστείλουν τα προσόντα τους σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα και να παρουσιάσουν τα αντίστοιχα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι. Όσοι διοικητικοί υπάλληλοι δεν το πράξουν θα τίθενται αυτοδικαίως σε αργία.

Οι… διαρροές

Ωστόσο στο αρραγές μέχρι πρότινος πανεπιστημιακό μέτωπο φαίνεται πως δημιουργήθηκαν οι πρώτες ρωγμές, καθώς τα μισά πανεπιστήμια απέστειλαν τελικά τις απαιτούμενες πληροφορίες στο υπουργείο Παιδείας.

Αυτά είναι:

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Πανεπιστήμιο Κρήτης

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Στο… μέτωπο κατά της κυβέρνησης παραμένουν αυτήν την στιγμή: το Καποδιστριακό, το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και της Πάτρας.

Έχουν χάσει την μπάλα Στο Πολυτεχνείο, σύμφωνα με δηλώσεις καθηγητών στα ΝΕΑ, «έχει χαθεί η μπάλα», καθώς το ίδρυμα βρίσκεται υπό πλήρη αδυναμία λειτουργίας λόγω της κατάληψης από φοιτητές των ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά) και λόγω της απεργίας των διοικητικών του υπαλλήλων. Μάλιστα κατά πληροφορίες, ο πρύτανης Σίμος Σιμόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον εισαγγελέα και εξέθεσε τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούσαν οι διοικητικοί υπεύθυνοι να αποστείλουν τα ζητούμενα στοιχεία.

Το Πανεπιστήμιο Αθήνας επέλεξε - όχι τυχαία - τη χθεσινή ημέρα για να διεξαγάγει την πρώτη ενημέρωση στους πρωτοετείς του. Και βέβαια, πέρα από την ενημέρωση για το Πανεπιστήμιο και τις Σχολές του για την οποία πήγαν διψασμένοι οι φοιτητές καθώς έχει φθάσει πια 10 Οκτωβρίου, οι πρυτανικές Αρχές βρήκαν την ευκαιρία να ενημερώσουν και για τους λόγους για τους οποίους το Πανεπιστήμιο, παρότι «καταβάλλει κάθε προσπάθεια να παραμείνει ανοικτό», αδυνατεί να λειτουργήσει ομαλά εξαιτίας της επιβολής του μέτρου της διαθεσιμότητας του διοικητικού προσωπικού του σε ποσοστό 40%.

Το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, πάλι, είχε προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο με επιστολή του πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλου προς τον εισαγγελέα, στην οποία εξηγεί ότι θέλει να δώσει τα στοιχεία αλλά δεν μπορεί λόγω απεργίας και ζητά «εύλογο χρόνο» για να ανταποκριθεί. Πάντως ο κ. Μυλόπουλος εμφανίζεται πιο γρήγορος καθώς ζητάει 10 ημέρες προθεσμία από τότε που θα λειτουργήσει το πανεπιστήμιο, αντί 20-30 που ζήτησε ο κ. Πελεγρίνης.
koolnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ