2013-10-10 15:06:18
Φωτογραφία για Πάτρα: Ο Δήμος στηρίζει το Πανεπιστήμιο για το μέτρο της διαθεσιμότητας
Την αμέριστη στήριξη σε όποιες ενέργειες αποφασίσει η Πανεπιστημιακή κοινότητα, προκειμένου να ανατραπεί η «απαράδεκτη απόφαση» του Υπουργείου Παιδείας για συρρίκνωση του Πανεπιστημίου της Πάτρας μέσω του μέτρου της διαθεσιμότητας, επανέλαβε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρύτανη Γιώργο Παναγιωτάκη στο Δημαρχείο, ο κ. Δημαράς είπε: «Μετά απαράδεκτες ενέργειες υποβάθμισης του ΤΕΙ της Πάτρας από το Υπουργείο Παιδείας ήρθε η σειρά και του Πανεπιστημίου της πόλης».

Ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του Πανεπιστημίου και στο πόσο κερδίζει η πόλη και οι πολίτες της από την ύπαρξή του και σημείωσε: Είναι απαράδεκτο να γίνεται η περικοπή του διοικητικού προσωπικού χωρίς μελέτη, με ένα οριζόντιο και όχι ορθολογικό τρόπο. Η κυβέρνηση, στράφηκε κατά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την αποδυνάμωσε με τις καταστροφικές της αποφάσεις, την οδήγησε ένα βήμα πριν την πτώχευση και τώρα επιχειρεί το ίδιο και με το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, το ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα, το οποίο συμβάλει και στην ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Ο Δήμος Πατρέων και το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από τη σχετική του απόφαση, στηρίζει τις όποιες προσπάθειες και ενέργειες της Πανεπιστημιακής κοινότητας, που στόχο έχουν να ανατραπεί το απαράδεκτο αυτό μέτρο.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ