2013-10-10 20:29:04
Φωτογραφία για ΠΕΑΛΣ: Παρέμβαση αναφορικά με το προωθούμενο σχέδιο π.δ. για το νέο Οργανισμό του ΥΝΑ
Όπως πληροφορηθήκαμε βρίσκεται στα τελικά στάδια επεξεργασίας σχέδιο προεδρικού διατάγματος για τον Οργανισμό του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Κατ’ αρχήν επισημαίνουμε μια ακόμη φορά την καθυστέρηση που υπάρχει στο θέμα καθώς και την ταλαιπωρία και την κόπωση που έχει υποστεί ως τώρα το προσωπικό Λ.Σ. εξαιτίας της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του ισχύοντος δαιδαλώδους οργανογράμματος.

Επί της ουσίας κι αν και αξιολογούμε θετικά τη διαμόρφωση μιας λειτουργικής συνεκτικής δομής, που όπως φαίνεται προκρίνεται, θεωρούμε ότι προστιθέμενη αξία έχει να σημειώσουμε την ανησυχία μας, την επιφύλαξή μας, τόσο για το αν θα υπάρξει ορθολογική στελέχωση των υπηρεσιών που θα προκύψουν από αυτή τη «σφικτή» δομή, όσο και για το κατά πόσον μια τέτοιου είδους δομή, στον αντίποδα ακριβώς της προηγούμενης, όσον αφορά τις Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες και πολυποίκιλες προκλήσεις, με δεδομένη την αριθμητική συρρίκνωση του προσωπικού αλλά και την εκκρεμότητα σε πολλά θέματα αμέσου ενδιαφέροντός του.

Τα παραπάνω σημεία πιστεύουμε ότι πρέπει με ιδιαίτερη προσοχή να εξετασθούν από όσους έχουν την ευθύνη λήψης αποφάσεων, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να δικαιώσει αυτή τη φορά τις προσδοκίες των στελεχών Λ.Σ.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ