2013-10-10 20:45:53
Φωτογραφία για ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΟΠΥΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΟΠΥΥ

ΑΜΕΡΙΚΗΣ 9 - ΣΥΝΤΑΓΜΑ, Τ.Κ. 106 72, ΤΗΛ : 210 3642675, 210 3642462, 210 3642927

FAX : 210 3642249, e-mail : [email protected]

Αρ.Πρωτ 146

ΑΘΗΝΑ 10/10/2013

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ

Το ξεπούλημα των δημόσιων δομών του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας, είναι ένα προαποφασισμένο έγκλημα κατά του ελληνικού λαού. Αρχίζουμε και διαπιστώνουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ δημιουργήθηκε για ένα και μόνο λόγο. Να λειτουργήσει σαν δούρειος ίππος για την διάλυση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

Με την δημιουργία του κάποιοι ανακουφίστηκαν. Κλινικές, μεγάλα διαγνωστικά κέντρα, ασφαλιστικές εταιρίες, πολλαπλασίασαν τα κέρδη τους. Τα οργανωμένα συμφέροντα εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο και οι επιτροπές που συστάθηκαν μαζί με την Task Force τους δίνουν μασημένη τροφή. Αφού έχουν αφήσει τις Μονάδες Υγείας χωρίς υλικά, αντιδραστήρια, μηχανήματα και αναλυτές, μιλάνε για την αξιολόγηση των δομών.


Στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι οι εκροές των ασφαλισμένων, είτε για εξέταση, είτε για διαγνωστικές εξετάσεις – εκτός των δομών του ΕΟΠΥΥ – στοιχίζουν ακριβά και είναι ασύμφορες. Τα εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ είναι το ανάχωμα των τιμών στην αγορά των υπηρεσιών από ιδιώτες, ώστε ο ΕΟΠΥΥ να μην οδηγηθεί σε κατάρρευση και οικονομικό μαρασμό.

Ο κάθε νοικοκύρης θα φρόντιζε πρώτα να αξιοποιήσει τις δομές του και μετά να κάνει την όποια μεταρρύθμιση. Με την μή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, χωρίς τμήμα προμηθειών, χωρίς μηχανοργάνωση και με την διάλυση του συστήματος των ραντεβού, κατάφεραν οι Μονάδες Υγείας να μην έχουν την προσβασιμότητα που όφειλαν να έχουν.

Οι ασφαλισμένοι ήδη έχουν βάλει βαθιά το χέρι την τσέπη και είναι βέβαιο πως θα το βάλουν ακόμη περισσότερο.

Εμείς οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα των Δημόσιων Δομών και να είναι σίγουροι ότι θα το καταγγείλουμε προς κάθε κατεύθυνση.

Δεν θα επιτρέψουμε να καταργηθεί η πρόσβαση των ασφαλισμένων στις δομές υγείας, που ουσιαστικά καταργεί και την φαρμακευτική περίθαλψη. Εμείς οι εργαστηριακοί με τις μελέτες και τις προτάσεις μας για τα εργαστήρια, έχουμε βάλει πλάτη και το Υπουργείο οφείλει να αξιοποιήσει τις εργασίες μας. Είμαστε παρόντες.

Η κυβερνητική πολιτική διαλύει την δημόσια υγεία απαξιώνοντας τις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ καθώς και τα δημόσια νοσοκομεία.

Ζητάμε ικανή χρηματοδότηση των δομών της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, ενίσχυση με ιατρικό, υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό καθώς και αξιοποίηση και ενίσχυση των εργαστηρίων (μικροβιολογικά, ακτινολογικά, οδοντοτεχνικά)με απρόσκοπτη και διαρκή τροφοδοσία με υλικά, αντιδραστήρια και αναλυτές.

Είμαστε υπέρ μια μεταρρύθμισης που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας. Πρέπει όμως να δούμε και τους πληθυσμούς σε αστικές - νησιωτικές περιοχές καθώς και απομακρυσμένες, ώστε οι ασφαλισμένοι να μην αισθάνονται παραμελημένοι.

Αξιοποίηση όλων των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ. Αξιοποίηση όλου του προσωπικού, ιατρικού και υγειονομικού και ενίσχυσή του.

ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ!!!

Πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι Γιατροί, Υγειονομικό Προσωπικό, Συνταξιούχοι, Ασφαλισμένοι να ανατρέψουμε την διάλυση των δομών του ΕΟΠΥΥ. Το πείραμα του ΕΟΠΥΥ έχει μόνο μία δυνατότητα : ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ!!!

Ø ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

Ø ΑΜΕΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Ø ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Ø ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ø ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ–ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ–ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Ø ΖΗΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ.

ΟΣΟΙ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!!!!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΝΔΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ