2013-10-11 09:54:04
Φωτογραφία για Η... ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΣΤΟ!
Επιστροφή στο Ρέντη για τον Φρανσουά Μοντέστο, ο οποίος επισκέφτηκε την Ελλάδα και φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία να δει από κοντά τους πρώην συμπαίκτες του.

Ένας φίλος από τα (όχι και τόσο) παλιά εμφανίστηκε το απόγευμα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη. Ο Κορσικανός μέσοαμυντικός εκμεταλλεύτηκε την τριήμερη άδεια που δόθηκε στους ποδοσφαιριστές της Μπαστιά και αποφάσισε να ...επιστρέψει για λίγο στην Ελλάδα, προκειμένου να δει φίλους και πρώην συμπαίκτες. Πήγε λοιπόν στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού, παρακολούθησε το φιλικό που έγινε με την ομάδα Νέων και δεν έχασε την ευκαιρία –μεταξύ άλλων- να τα πει τόσο με τον Μίτσελ, όσο και με τον Πιέρ Ισά.

Ο Μοντέστο είναι από τους ποδοσφαιριστές που από την ημέρα που έφυγαν από το Λιμάνι έχουν στα χέρια τους… πρόσκληση ανοιχτή, από τους ερυθρόλευκους. Μάλιστα στις 14 Ιουνίου, όταν και έγινε γνωστό ότι δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του Κορσικανού, ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε δηλώσει πως ...«τον διαβεβαιώνω ότι η πόρτα της ομάδας είναι πάντα ανοικτή. Είμαι βέβαιος ότι οι δρόμοι μας θα ξανασυναντηθούν».


Πρόκειται λοιπόν για μια περίπτωση που μπορεί κάλλιστα να επιστρέψει στο Θρύλο. Όχι σαν ποδοσφαιριστής βέβαια, αλλά ίσως με μια θέση στο «ερυθρόλευκο οργανόγραμμα».

Για την ώρα πάντως ο Μοντέστο συνεχίζει να αγωνίζεται και μάλιστα τα πάει μια χαρά, με την Μπαστιά στο Σαμπιονά. Η ομάδα του είναι στην 8η θέση της βαθμολογίας (12 βαθμοί) μετά από 9 ματς και ο ίδιος είναι μόνιμος στις βασικές επιλογές του προπονητή του. Από την τρίτη αγωνιστική όταν και μπήκε στο αρχικό σχήμα (αγωνιζόμενος σαν κεντρικός αμυντικός) δεν ξαναβγήκε ποτέ. Έχει διαδοχικά 90άλεπτα, φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού, και μάλιστα στις 28 Σεπτεμβρίου ένα δικό του γκολ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στη Μπαστιά, μέσα στην έδρα της Σεντ Ετιέν (2-2).

Ο 35άχρονος ποδοσφαιριστής γύρισε στην Κορσική για να κλείσει εκεί την καριέρα του, στην ομάδα που τον ανέδειξε. Ποτέ δεν είπε όμως τι ακριβώς έχει κατά νου. Πόσο καιρό σκοπεύει να παίξει ακόμη ποδόσφαιρο. Με δεδομένο ότι δείχνει σε καλή κατάσταση, και ότι έχει καταφέρει να είναι σημαντικός στην ομάδα του δεν αποκλείεται να συνεχίσει περισσότερο από μια σεζόν.

Ο ίδιος όμως ξέρει ότι όταν θα έρθει η ώρα να "κρεμάσει" τα παπούτσια του, η περίπτωση επιστροφής στην Ελλάδα είναι μεγάλη. Η επιστροφή του στον Ολυμπιακό…
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ