2013-10-11 12:42:17
Φωτογραφία για Βρέθηκε νεκρή η Μαρία Ντε Βιγιότα
Νεκρή σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Σεβίλλης όπου διέμενε βρέθηκε την Παρασκευή (11/10) η Μαρία ντε Βιγιότα, η δοκιμαστής της Marussia που έχασε το δεξί μάτι της μετά από σοβαρό ατύχημα που είχε πέρυσι.

Η 33χρονη Ισπανίδα, κόρη του παλιού πιλότου της Formula 1, Εμίλιο ντε Βιγιότα, είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και στο πρόσωπο όταν είχε συγκρουστεί με διερχόμενο φορτηγό και είχε τεθεί σε κίνδυνο ακόμα κι η ζωή της.

"Η Μαρία μας άφησε. Πήγε στον παράδεισο, όπως όλοι οι άγγελοι. Ευχαριστούμε τον Θεό για τον επιπλέον 1,5 χρόνο που την άφησε μαζί μας", αναφέρει σε ανακοίνωση η οικογένειά της.

Τα αίτια του θανάτου δεν έχουν γίνει γνωστά. Η Ντε Βιγιότα βρισκόταν στην Ανδαλουσία όπου σύμφωνα με πληροφορίες ετοίμαζε την αυτοβιογραφία της.

Άρχισε την καριέρα της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό το 2001, λαμβάνοντας μέρος στο ισπανικό F3 κι έκτοτε ακολούθησε πορεία που μεταξύ άλλων περιελάμβανε θητεία στο World Touring Car Championship και στην Superleague Formula.

Από το 2011 άρχισε τις δοκιμές στη Formula 1 και στην πρώτη δοκιμή που είχε με μονοθέσιο της Marussia στις 3 Ιουλίου του 2012, τράκαρε με ένα σταθευμένο φορτηγό στο τέλος της διαδρομής που μόλις είχε επιστρέψει στον χώρο του σέρβις.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η Ντε Βιγιότα οδηγούσε με ταχύτητα περίπου 50 με 60 χλμ./ώρα και οι διασώστες χρειάστηκαν μία ώρα για να την απεγκλωβίσουν και να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ