2013-10-11 13:31:07
Φωτογραφία για Αλήθειες που πονάνε τους ιταλούς ποδοσφαιριστές
Ρατσισμός, ομοφοβία, κατάθλιψη... Φαινόμενα τα οποία όχι απλώς δεν είναι ξένα με τον αθλητισμό (ούτε υπήρξαν τέτοια ποτέ, απλώς ήταν επιμελώς κρυμμένα κάτω από το χαλί) αλλά πλέον βρίσκονται σε έξαρση. 

Η «Γκατζέτα ντέλο Σπορτ» άνοιξε τον φάκελο των ανησυχητικών παρενεργειών που έχουν βγάλει ρίζες (κυρίως) στο ποδόσφαιρο, διεξάγοντας έρευνα στην οποία συμμετείχαν ανώνυμα 50 παίκτες του Κάλτσιο. Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν την παραδοχή από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές των προβλημάτων που είναι πλέον διακριτά Κατάθλιψη: παλαιότερα, ο γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής το 1998 με τους Τρικολόρ Εμανουέλ Πετί είχε περιγράψει όλους τους εφιάλτες του σε ένα βιβλίο.

Ο γερμανός τερματοφύλακας Ρόμπερτ Ενκε αυτοκτόνησε γιατί δεν κατάφερε να διώξει τους δικούς του. Σήμερα, οι 29 από τους 50 ερωτηθέντες ποδοσφαιριστές της Serie A παραδέχονται ότι η κατάθλιψη είναι ένα πρόβλημα υπαρκτό το οποίο διαπιστώνουν γύρω τους καθημερινά, ενώ οι 12 εξ αυτών είπαν ότι το έχουν βιώσει κιόλας!


Ρατσισμός: οι 50 ερωτηθέντες απέδωσαν τοπικιστικό χαρακτήρα στο φαινόμενο, καθώς αυτό συναντάται σε συγκεκριμένες περιοχές της Ιταλίας.

Οι 36 εξ αυτών ωστόσο πιστοποίησαν ότι έχουν ακούσει την ώρα του αγώνα, από συμπαίκτη ή αντίπαλο, να εκτοξεύει ύβρεις με ρατσιστικό περιεχόμενο. Μόλις δύο, πάντως, εξέφρασαν την άποψη ότι ένας μαύρος ποδοσφαιριστής αντιμετωπίζει πλέον περισσότερες δυσκολίες να κάνει καριέρα λόγω χρώματος.

Ομοφοβία: το κοντινό 2009 ο άλλοτε ομοσπονδιακός τεχνικός Μαρτσέλο Λίπι είχε δηλώσει ότι «στα 40 χρόνια που είμαι ενεργός στο ποδόσφαιρο δεν γνώρισα ομοφυλόφιλο ποδοσφαιριστή, δεν πρέπει να υπάρχουν γκέι σε αυτό το άθλημα». Η αλήθεια ωστόσο ειπώθηκε από τον νυν σταρ της Πάρμα Αντόνιο Κασάνο (ΦΩΤΟ), ο οποίος είπε ότι «είναι αρκετοί αλλά δεν εκδηλώνονται από φόβο ότι θα καταστρέψουν την καριέρα τους». Οι 36 εκ των 50 ερωτηθέντων συμφωνούν με τον ιταλό επιθετικό, ενώ τρεις είπαν ότι υπήρξαν συμπαίκτες με ποδοσφαιριστές που δεν έκρυβαν τη διαφορετική σεξουαλική προτίμησή τους
tanea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ