2013-10-11 13:56:15
Φωτογραφία για Τα καυτά όπλα του Σάντος
Σε εξαιρετική κατάσταση η επιθετική γραμμή της Εθνικής που αντιμετωπίζει απόψε τη Σλοβακία

Ο Γιώργος Σαμαράς βρίσκεται στο στόχαστρο της Μπαρτσελόνα, ο Κώστας Μήτρογλου «πυροβολεί» ακατάπαυστα σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης διανύει την πιο ώριμη περίοδο της πλούσιας ποδοσφαιρικής καριέρας του και ο Στέφανος Αθανασιάδης ανδρώνεται υπό τις οδηγίες του έμπειρου τεχνικού του ΠΑΟΚ Χουμπ Στέφενς. 

Τα τέσσερα «κανόνια» της Εθνικής πετάνε φωτιές και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος δεν κρύβει την ικανοποίησή του για την πιο φορμαρισμένη επιθετική γραμμή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τα τελευταία χρόνια.

Μολονότι χθες ο πορτογάλος προπονητής σχολίασε ότι «πρέπει να τροφοδοτηθεί ο Μήτρογλου για να σκοράρει, γιατί δεν μπορεί μονίμως να βγάζει λαγούς από το καπέλο του», ο 59χρονος κόουτς σε κατ' ιδίαν συνομιλίες με συνεργάτες του δηλώνει εντυπωσιασμένος από την πρόοδο του 25χρονου σέντερ φορ του Ολυμπιακού και κυρίως από τη σοβαρότητα που δείχνει κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων.


Ουδόλως τυχαίο είναι το γεγονός ότι ο «πιστολέρο» των Ερυθρολεύκων, των τεσσάρων χατ-τρικ και των 12 γκολ σε 9 αγώνες, αποτελεί πλέον τη βασική επιλογή τού Ιβηρα στον δρόμο για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, έχοντας σκοράρει δύο σημαντικά γκολ (στις νίκες επί του Λίχτενσταϊν και της Λιθουανίας) σε έξι συμμετοχές στα προκριματικά.

Εξαιρετικό είναι το φετινό ξεκίνημα και του Γιώργου Σαμαρά στη Σέλτικ. Ο «Big Sam» στην έβδομη χρονιά του με τη φανέλα των Καθολικών εντυπωσιάζει, έχοντας σκοράρει 6 γκολ σε 12 συμμετοχές, ενώ στο ενεργητικό του έχει και ένα καταπληκτικό παιχνίδι απέναντι στην Μπαρτσελόνα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα η εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε στο Σέλτικ Παρκ προκάλεσε το φλερτ των Μπλαουγκράνα, οι οποίοι τον τοποθέτησαν στη μεταγραφική λίστα τους σύμφωνα με ρεπορτάζ της καταλανικής «Μούντο Ντεπορτίβο».

Θετικό είναι το πρόσημο και για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη καθώς, μολονότι στο ξεκίνημα της σεζόν δεν έχει πετύχει πολλά γκολ, η συνολική παρουσία του με τον ΠΑΟΚ και την Εθνική κρίνεται άκρως ικανοποιητική. Αλλωστε, ίδιον του 32χρονου επιθετικού δεν είναι τα πολλά αλλά τα κρίσιμα τέρματα όταν «καίει» η μπάλα, όπως συνέβη στο εκτός έδρας παιχνίδι του Δικεφάλου με την Αλκμααρ, αλλά και στις καθοριστικές νίκες με 1-0 επί της Σλοβακίας και της Λετονίας.

Οσο για τον βενιαμίν της τετράδας των σκόρερ, Στέφανο Αθανασιάδη, αν και ο Σάντος δεν του έχει δώσει ακόμη χρόνο συμμετοχής σε επίσημο ματς της Εθνικής στα προκριματικά του Μουντιάλ, συνεχίζει να τον συμπεριλαμβάνει στις κλήσεις του διότι, όπως λέει, εκτιμά ιδιαίτερα το ταλέντο του.
ΤΑ ΝΕΑ
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ