2013-10-11 14:30:55
Φωτογραφία για Έρχεται το νάρκοτεστ για στρατιώτες και εφέδρους στην Κύπρο (Βίντεο με δηλώσεις του ΔΥΓ Κύπρου)
Σε νάρκοτεστ υποβάλλονται από τον περασμένο Αύγουστο οι υποψήφιοι βαθμοφόροι και οι υποψήφιοι για τις ειδικές δυνάμεις στην Εθνική Φρουρά ενώ εξετάζεται νομοθεσία για την καθολική εφαρμογή του μέτρου στους εθνοφρουρούς και τα στελέχη της Ε.Φ.

Υπό επεξεργασία βρίσκεται πρόταση νόμου η οποία θα προνοεί δυνατότητα δειγματοληπτικού ελέγχου σε όλους τους εθνοφρουρούς και τα στελέχη.

Σύμφωνα με τον Γενικό Αρχίατρο, Διευθυντή του Υγειονομικού της Εθνικής Φρουράς Χρίστο Κυπριανού, το μέτρο αυτό κρίνεται απαραίτητο λόγω της φύσης της αποστολής της Εθνικής Φρουράς, η οποία ασχολείται με ευαίσθητα υλικά, οπλισμό. Στόχος είναι, συμπλήρωσε ο αρχίατρος, να έχουμε υγιείς εθνοφρουρούς μακριά από τα ναρκωτικά .

Ο κ. Κυπριανού τόνισε επίσης την αποτρεπτική , όπως είπε, αξία αυτής της εξέτασης και όχι την κατασταλτική.

Σήμερα στη βουλή κατατέθηκε πρόταση νομού από βουλευτές της Επιτροπής Άμυνας με σκοπό να εφαρμοστεί στην ΕΦ η εξέταση για ανίχνευση ουσιών, όπως εφαρμόστηκε στις φυλακές, είπε ο Αρχίατρος.

Πρόσθεσε ότι η Ε.Φ ήδη εφαρμόζει αυτό το μέτρο και , αν εγκριθεί,  επίκειται η εφαρμογή του και στα υπόλοιπα μέλη του Σώματος της ΕΦ.

ΠΗΓΗ: http://www.sigmalive.com/news/local/69529
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Παλαιοκαρυά
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Παλαιοκαρυά
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ