2013-10-11 15:49:03
Φωτογραφία για Who let the dogs out (Greek version) vol2
Γράφει ο Τσανούσης Στάμος

Τις τελευταίες μέρες ο,τι αληθινό ή ψεύτικο μπορεί να ειπωθεί για την Χρυσή Αυγή λέγεται.

Μεγάλες αποκαλύψεις, τεράστια ψέμματα και γελοία κουτσομπολιά για την Χρυσή Αυγή καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των δελτίων ειδήσεων, ενώ άλλες ειδησεις λογοκρίνονται ή δεν γίνεται καμία κριτικη σε αυτές. Ζούμε μέρες χούντας καθώς όποιος τολμά να πει κάτι διαφορετικό απλά φιμώνεται προς το παρόν, γιατί σε λίγο όπως πάνε τα πράγματα μαύρα τζιπάκια θα τον πηγαίνουν "κρουαζιέρα αναψυχής".

Γιατί όμως γίνονται αυτα;

Καταρχήν γίνονται διότι πρέπει να δικαιολογήσουν τις πρακτικές που ακολουθεί το κράτος σε αυτόν που δικαίως ή αδίκως θεωρεί αντίπαλο. Έτσι, πρέπει να δικαιολογηθεί ότι η ΕΥΠ παρακολουθεί ένα κόμμα, καλό ή κακό, πρέπει κανείς να μην ρωτήσει πότε πρόλαβε και έλαβε άδεια η ΕΥΠ και παγίδεψε συνομιλίες που έγιναν αμέσως μετά την δολοφονία του παλικαριού, πρέπει κανείς να μην ρωτήσει πόσο καιρο τώρα παρακολουθείται η Χρυσή Αυγή και κυρίως πώς ενώ παρακολουθείται κανείς δεν ξέρει πού είναι το περίφημο οπλοστάσιο
. Άρα μέσα από την υπερπληροφόρηση, μέσα από τα συνεχόμενα ερεθίσματα, προσπαθούν να κάνουν μέρος των τηλεθεατών-ψηφοφόρων να σταματήσει να σκέπτεται και να ρωτά. Γιατί αν ρωτήσει, αυθόρμητα θα αντιληφθεί ότι το μοναδικό μέρος που μας χωρίζει από τις ΗΠΑ, προς το παρόν, είναι το Γκουαντάναμο. Τέτοια δημοκρατία ζούμε. Με παρακολουθήσεις, υποκλοπές, μάρτυρες φαντάσματα και μάρτυρες που ξεχνάμε να πούμε την εθνικότητα τους και εκφέρουμε ελληνικά το όνομα τους για να μην δημιουργούνται ερωτήματα.

Από την άλλη, ποντάρουν στα συναισθήματα των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής. Θεωρούν ότι έχουν κάνει λάθος, θεωρούν ότι πρέπει να διορθώσουν την ψήφο τους όπως έλεγε και η απίθανη κυρία Παπαρήγα. Αν μελετήσουμε λοιπόν τα συναισθήματα των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής ίσως να δούμε αυτά:

Καταρχήν θυμό. Αυτοί που παρόλα τα όσα έχουν αναπαραχθεί τις τελευταίες ημέρες πιστεύουν σε αυτό το κόμμα, μόνο θυμό θα νιώθουν για τον εχθρό. Παρατήρηση, εξακολουθούν μέσα σε όλα τα άλλα να μην πιστεύουν στην πολιτική του μνημονίου.

Έπειτα θα υπάρχουν αυτοί που θα νιώθουν άσχημα ή ακόμα και ντροπή αν αποδέχονται ως αληθινά όλα τα γεγονότα που αναπαράγονται. Παρατήρηση, εξακολουθούν μέσα σε όλα τα άλλα να μην πιστεύουν στην πολιτική του μνημονίου.

Τέλος θα υπάρχουν αυτοί που θα νιώθουν τρομαγμένοι από τις συνταγματικές κορώνες που ακούγονται γύρω απο το κατά πόσο θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και στους ψηφοφόρους. Το τελευταίο αυτό μην το υποτιμάτε, καθώς ο φόβος αξιολογείται ως σημαντικός παράγοντας ακόμα και για τους δημοσκόπους που έσπευσαν να παίξουν την παραλίγο καθίζηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής. Παρατήρηση, εξακολουθούν μεσα σε όλα τα άλλα να μην πιστεύουν στην πολιτική του μνημονίου.

Βέβαια υπάρχουν και οι μπερδεμένοι που δεν ξέρουν τί να πιστέψουν ή τί να σκεφτούν, αλλά στην ουσία κατά την άποψή μου πρόκειται για ενα μείγμα των παραπάνω συναισθημάτων.

Άρα λοιπόν έχουμε 400.000 Έλληνες τους οποίους το σούπερ συνταγματικο τόξο και οι σούπερ Έλληνες δημοσιογράφοι προσπαθούν να διαχειριστούν μεσα απο την υπερτροφοδότηση πληροφοριών και εικόνων. Ο ορισμός δηλαδή της προπαγάνδας.

Κανένας δεν ενδιαφέρεται να προοδεύσει η σκέψη αυτών των ανθρώπων. Κανένας δεν ενδιαφέρεται αυτοί οι άνθρωποι να ασπαστούν τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας. Διότι αν πράγματι εντρυφίσουν στις αξίες της δημοκρατίας θα αντιληφθούν ότι το πολιτικό σύστημα που μας υποχειριάζει δεν έχει καμία σχέση με αυτή. Και τότε συναισθήματα όπως η οργή θα γίνουν ανεξέλεγκτα.

Θεωρεί η Νέα Δημοκρατία ότι οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι θα πέσουν στην αγκαλιά της ως ώριμο φρούτο καθώς γι αυτούς είναι και το κοντινότερο εκλογικό ταξίδι. Από την Χρυσή Αυγή στη Νέα Δημοκρατία. Πώς να το κάνουμε, υπάρχει μια..... οικειότητα. Σκέπτονται ότι θα πετάξουν και 5-6 πατριωτικές κορώνες όπως η συμμετοχή μηχανοκίνητων τμημάτων στις παρελάσεις ή καμία άσκηση Παρμενίων και θα λειτουργήσει έτσι το ένστικτο της συγγένειας.

Άρα ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που γίνονται όλα αυτά είναι η προίκα της Χρυσής Αυγής, δηλαδή οι ψηφοφόροι της.

Επιπλέον, εκτός από τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής που δεδηλωμένα είναι αντιμνημονιακοί, υπάρχουν και αριστεροί και φιλελεύθεροι τηλεθεατές-ψηφοφόροι οι οποίοι κατα δήλωση του πρωθυπουργού μας αποτελούν το έταιρο άκρο. Το κόκκινο άκρο.

Και σε αυτούς γεννιούνται συναισθήματα. Από τα απλοϊκά, αντίστοιχα του επιπέδου του ΣΥΡΙΖΑ ότι έρχεται η σειρά του, ότι είναι δηλαδή ο επόμενος μέχρι τον σκεπτικισμό των νηφαλιότερων ότι η δημοκρατία δεν αμύνεται με μεθόδους απολυταρχίας στους εχθρούς της. Ο θυμός αυτών των ανθρώπων, η οργή τους, ο σκεπτικισμός τους, θεωρεί η δημοκρατικότατη συγκυβέρνηση που μας μαστίζει, ότι θα λειτουργήσει ως το έταιρο ώριμο φρούτο που θα πέσει στις αγκαλιές του άλλου μεγάλου δημοκρατικού κόμματος, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μολις αρχίσουν και οι αποκαλύψεις για την δράση του άλλου χώρου. Άλλωστε μια μέρα πριν είχαμε γκαζάκια σε γραφεία πολιτικού στα Εξάρχεια. Τυχαίο ;

Η συγκυβέρνηση λοιπόν θεωρεί ότι με όλα αυτά θα παίξει το τελευταίο της χαρτί ώστε να διασωθεί ο δικομματισμός. Θεωρεί ότι οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν πιο political correct κόμματα από αυτα των άκρων. Δηλαδή Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον θεωρεί ότι με το να γεμίζουν τα δελτία ειδήσεων με θέματα σχετικά με την Χρυσή Αυγή, δεν θα μείνει χώρος για άλλα μεγάλα θέματα. Έτσι, την ώρα που μας ενημέρωναν για τα φασολάκια που έφαγε ο κύριος Μιχαλολιάκος και τον ταραμά που έφαγε ο κύριος Παππάς, δεν έμεινε χώρος στα δελτία ούτε για την τουρκική κορβέτα που κόντεψε να μπει στο λιμάνι του Πειραιά, ούτε για τα νέα μέτρα που ζητούν οι δανειστές, ούτε για το ότι για κάθε συνταγή που θα εκτελούν τα φαρμακεία θα υπαρχει χρέωση 1€, ούτε για πολλά άλλα παρεμφερή.

Το συνταγματικό τόξο τίποτα δεν προσέφερε στην δημοκρατική παιδεία των Ελλήνων. Για την ακρίβεια κανένας δεν προσέφερε τα τελευταία 100 ή και παραπάνω χρόνια. Δεν θέλουν δημοκρατική παιδεία στους ψηφοφόρους διότι τότε θα τεθεί ζήτημα επιβίωσης για τους ίδιους. Τηλεθεατές θέλουν, ούτως ώστε με τα φερέφωνα τους, τους δημοσιογράφους, ξέρετε αυτούς που πετάνε μπουκάλια στο γήπεδο, να τους έχουν υποχείρια.

Βέβαια αφού πολιτικοι και ακαδημαϊκοί δεν ενδιαφέρονται για την παιδεία των Ελλήνων, αυτό πρέπει να το πράξουμε μόνοι μας. Διότι προς το παρόν υπάρχουν άνθρωποι που αγνοούν την Ιστορία και τις αξίες του Ελληνισμού και άνθρωποι που αγνοούν τα δημοκρατικά ιδεώδη. Οι παγίδες είναι πολλές καθώς ήδη υπάρχουν θύματα που υποτιμούν και απαξιώνουν την Ελλάδα και θύματα που πιστεύουν ότι τα πάντα περιστρέφονται γύρω απο την Ελλάδα.

Τελικά ο θάνατος του Φύσσα ήταν ένας πολύ βολικός θάνατος. Παρά πολύ βολικός. Διότι ο τηλεοπτικός χρόνος της δολοφονίας εξαντλήθηκε αμέσως. Αν στη θέση του Φύσσα ήταν ο Κιάμος (τυχαίο παράδειγμα) θα έπαιρνε παραπάνω χρόνο και θα τον στερούσε από την εργολαβία υπερπληροφόρησης.

Μάλλον τυχαίο θα ήταν. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Η Χρυσή Αυγή είναι εχθρός του συστήματος. Όχι όμως σε επίπεδο αξιών, πολύ απλά διότι το συνταγματικο τόξο δεν έχει αξίες. Είναι εχθρός σε επίπεδο βιωσιμότητας του συστήματος.

Υ.Γ.

Το μέρος στην Ελλάδα που αγαπάω πολύ είναι η Κρήτη. Έχει ένα από τα μεγαλύτερα Γερμανικά νεκροταφεία. Δηλαδή σκότωσε τους περισσότερους Ναζί, αλλά είχε την ανθρώπινη ποιότητα να μην τους στερήσει την αξιοπρέπεια έστω και νεκρούς.

Λεπτή ισορροπία. Απαιτητική stsanoussis.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ