2013-10-11 18:14:07
Φωτογραφία για ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 54 ΧΩΡΩΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ... ΦΙΛΙΚΑ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΤΗΣ UEFA!
Η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο αντικατάστασης των φιλικών αγώνων των εθνικών ομάδων δημιουργώντας ένα πρωτάθλημα όπου θα συμμετέχουν όλες οι ομοσπονδιες, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "pamesports.gr".

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια τα φιλικά γίνονται όλο και πιο αδιάφορα. Τα αστέρια των μεγάλων ομάδων ακυρώνουν τις συμμετοχές τους, για να ανακάμψει για τους αγώνες του συλλόγου τους.

Η UEFA θα αλλάξει, και ως εκ τούτου συζητήθηκε στην εκτελεστική επιτροπή της Ένωσης στο Ντουμπρόβνικ, το Σεπτέμβριο ένα σύστημα που θα μετατρέψουν το ποδόσφαιρο με τις εθνικές ομάδες εντελώς. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, μελετούν τη δυνατότητα να κάνουν ένα πρωτάθλημα που θα αντικαταστήσει τα φιλικά. Τα 54 κράτη-μέλη χωρίζονται σε μια σειρά από κατηγορίες, όπου θα αναμετρηθούν μεταξύ τους και μετά την περίοδο είτε θα προβιβάζονται είτε θα υποβιβάζονται.

Ο εκπρόσωπος της σουηδικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Καρλ Έρικ Νίλσον, δήλωσε στην εφημερίδα "Aftonbladet": "Έχει διαπιστωθεί ότι είναι δύσκολο να προσελκύσουμε ενδιαφέρον στα φιλικά
. Για το 2020 εξετάζεται εάν θα είναι δυνατό να συνδυάσουμε τα παραδοσιακά προκριματικά με μία μορφή πρωταθλήματος, αντί για φιλικά, ώστε να αυξήσουμε το ενδιαφέρον. Αξίζει να το εξερευνήσουμε, αλλά να είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα έχει αντίκτυπο στα φιλικά για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Τα προκριματικά είναι το νο1 κι έχουν απόλυτη προτεραιότητα. Δεν θα υπάρξουν περισσότερα διεθνή παιχνίδια εξαιτίας του Πρωταθλήματος Εθνών".

Μία από τις ανησυχίες της UEFA είναι τα περισσότερα έσοδα και γιάυτό από το 2016 στο Euro θα είναι 24 και όχι 16 χώρες στο τουρνουά. Όμως αυτό θα παρέχει ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για να προκριθεί μία χώρα, και μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερους αγώνες, όπου δεν υπάρχει ενδιαφέρον.

Το νέο σύστημα μπορεί να εισαχθεί από το 2018, και η UEFA θα εξετάσει λεπτομερέστερα τον τρόπο που μπορεί να μοιάζει και αν είναι κάτι που πρέπει να γίνει.

Η Guardian δίνει μια ιδέα για το πώς θα φαίνεται αυτό το πρωτάθλημα. Η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη κατηγορία.

1 κατηγορία: Ισπανία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Αγγλία, Πορτογαλία

2 κατηγορία: τη Ρωσία, την Ελλάδα, την Κροατία, τη Σουηδία, τη Γαλλία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη

3 κατηγορία: Ουκρανία, Δανία, Ελβετία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Δημοκρατία της τσεχίας

4 κατηγορία: Ιρλανδία, Σερβία, Νορβηγία, Σλοβακία, Τουρκία, Ισραήλ

5 κατηγορία: Σλοβενία, Αυστρία, Ρουμανία, Μαυροβούνιο, Πολωνία, Φινλανδία

6 κατηγορία: Σκωτία, Αρμενία, Βουλγαρία, Λετονία, Εσθονία, Λευκορωσία

7 κατηγορία: Ουαλία, Βόρειος Ιρλανδία, Αλβανία, Ισλανδία, Λιθουανία, Μακεδονία

8 κατηγορία: Γεωργία, Μολδαβία, Αζερμπαϊτζάν, Λουξεμβούργο, Κύπρος, Καζακστάν

9 κατηγορία: Λιχτενστάιν, Νησιά Φερόες, Μάλτα, Ανδόρα, Σαν Μαρίνο, Γιβραλτάρ
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ