2013-10-11 19:14:59
Φωτογραφία για Ο Α. Σαμαράς κήρυξε διμέτωπο εναντίον της βίας - BINTEO - ...!!!
Της Μαρίνα Μάνη

Τη θεωρία των δύο άκρων υιοθέτησε, ουσιαστικά, ο Αντώνης Σαμαράς καταγγέλλοντας τον διαχωρισμό της βίας σε καλή και κακή, με την επισήμανση μάλιστα ότι και η φραστική ένταση οδηγεί στη βία.

Μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν αναφέρομαι σε καμία θεωρία των δύο άκρων, εγώ κάνω πολιτική δεν ασχολούμαι με θεωρίες. Αλλά, παραβίαση των νόμων δεν έγινε μόνο από τη Χρυσή Αυγή, έγινε κι από άλλους. Εγκληματική βία δεν είχαμε μόνο στο Πέραμα αλλά και στον εμπρησμό της Marfin. Καθήκον όλων είναι να αποδοκιμάζουν τις εγκληματικές πράξεις και όχι να τρέχουν ομαδικά ως μάρτυρες σε δίκες δολοφόνων» - υπονοώντας στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός από την Marfin ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε ευθέως και στις Σκουριές: «Είναι επικίνδυνη η θεωρία ότι υπάρχει και καλή βία λόγω των λαϊκών αγώνων, για παράδειγμα στις Σκουριές», είπε και έθεσε ευθέως (ως ρητορικό) το ερώτημα: «Δεν πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι στις Σκουριές; Δεν πρέπει να βρεθούν οι υπεύθυνοι για τον εμπρησμό στη Marfin;».


Εν κατακλείδι, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η πολιτική ελευθερία προϋποθέτει την έννομη τάξη και τον σεβασμό στους θεσμούς – «δεν υπάρχει το ένα χωρίς το άλλο».

Ειδικά για τη ΧΑ μίλησε για «νεοναζί φαινόμενο που αποτελεί ντροπή για την Ελλάδα και θανάσιμο κίνδυνο για τη Δημοκρατία».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι αυτό που έλειπε για την αντιμετώπισή της δεν ήταν οι νόμοι («υπήρχε επαρκές νομικό οπλοστάσιο») αλλά η πολιτική βούληση «που δείξαμε ότι έχουμε».

Σε αυτή την προσπάθεια, κατέληξε, θα συμβάλλει η σταδιακή εξάλειψη συνεπειών της κρίσης, όπως η ανεργία, καθώς «η χώρα βήμα-βήμα ξεπερνά την ύφεση και περνά στην ανάκαμψη».

Ο κ. Σαμαράς, αφού αναφέρθηκε στην παραδοχή, πλέον, των ξένων οργανισμών και των διεθνών οίκων για την σταδιακή έξοδο της χώρας από την κρίση, διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα.

Ενώ για τις εκλογές, αφού υπενθύμισε ότι κατά καιρούς του αποδίδουν σχέδια για πρόωρες κάλπες, τόνισε: «ορίζοντας της κυβέρνησης είναι η τετραετία και σκοπεύουμε να την εξαντλήσουμε».

Διαβάστε ακόμα:

- ΣΥΡΙΖΑ: "Αρχιερέας του πολιτικού διχασμού και της θεωρίας των δύο άκρων" ο Αντ. Σαμαράς
capital.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ