2013-10-12 03:53:06
Φωτογραφία για Αυτός είναι ο σωφρονιστικός υπάλληλος που εμφανιζόταν ως πράκτορας της ΕΥΠ και αποσπούσε χρήματα
Τις φωτογραφίες και τα στοιχεία του 35χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου που συνελήφθη επειδή εξαπατούσε πολίτες, παριστάνοντας τον υπάλληλο της ΕΥΠ, έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.

Πρόκειται για τον Μπουγιουκλή Κοσμά του Βασιλείου και της Παρθενόπης, που γεννήθηκε το 1978 στη Κατερίνη Πιερίας και κατοικεί στην Άνω Γλυφάδα Αττικής.

Ο συλληφθείς, ο οποίος βρίσκεται σε διαθεσιμότητα από τον Δεκέμβριο του 2012, έπειθε τα θύματά του ότι είχε γνωριμίες στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (ΟΔΔΥ) και τους πρότεινε να μεσολαβήσει για να αποκτήσουν κάποιο όχημα, αποσπώντας χρηματικά ποσά. Για να γίνεται πιο πειστικός επιδείκνυε πλαστό έγγραφο, στο οποίο δήλωνε ότι είχε υπηρετήσει σε ειδικές υπηρεσίες της αστυνομίας και της ΕΥΠ.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι το ποσό που είχε αποκομίσει από αυτή του τη δραστηριότητα ανέρχεται στις 176.000 ευρώ , έχοντας εξαπατήσει τουλάχιστον 26 άτομα.


Επίσης, σε έρευνες σε δύο σπίτια του, στη Γλυφάδα και το Περιστέρι, κατασχέθηκαν φωτοτυπίες δελτίων ταυτότητας, το πλαστό έγγραφο το οποίο χρησιμοποιούσε για να πείθει τα θύματά του, φυσίγγια των 9 χιλιοστών, ένα μεταλλικό κλομπ και ένας σουγιάς 15 εκατοστών, καθώς και ένα ζεύγος γερμανικών πινακίδων κυκλοφορίας.

Ακόμη, σε γραφείο που διατηρούσε στη Γλυφάδα κατασχέθηκαν επίσης άλλες 22 φωτοτυπίες δελτίων ταυτότητας, πλαστογραφημένη εξουσιοδότηση ιδιώτη, η οποία αναφέρεται σε δικαστική απόφαση, 16 αποδείξεις πληρωμής του ΟΔΔΥ αμφίβολης γνησιότητας και χαρτιά με τύπους αυτοκινήτων, χρηματικά ποσά και ονοματεπώνυμα.

Σε βάρος τoυ 35χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη κατ’ εξακολούθηση, από άτομο που διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια τετελεσμένη και σε απόπειρα με σκοπούμενο όφελος και αντίστοιχη ζημιά που υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ, για προσφορά για άσκηση επιρροής σε πρόσωπο υπόχρεο σε δήλωση περιουσιακής κατάστασης από πρόσωπο που ενεργεί κατ’ επάγγελμα, για πλαστογραφία με χρήση κατ’ εξακολούθηση, για κατοχή με σκοπό διανομής στο κοινό υλικών φορέων ήχου χωρίς την άδεια των παραγωγών και για παράνομη οπλοκατοχή.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η αστυνομία καλεί τους πολίτες που έχουν εξαπατηθεί από τον 35χρονο να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, για παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ