2013-10-12 07:49:04
Φωτογραφία για Υπό εξέλιξη η καταστροφή των χημικών όπλων
Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε χθες ότι σημειώνονται «πρόοδοι» στην επαλήθευση των πληροφοριών που έχει δώσει η συριακή κυβέρνηση σχετικά με το χημικό της οπλοστάσιο.

«Στο τέλος των πρώτων δέκα ημερών των επιχειρήσεων οι ομάδες επαλήθευσης έχουν επιθεωρήσει τρεις εγκαταστάσεις, ενώ υπάρχουν σχέδια για επιπλέον επισκέψεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός.

Μια κοινή ομάδα που αποτελείται από μέλη του ΟΗΕ και του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα την καταστροφή των όπλων και των εγκαταστάσεων παραγωγής, έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.

Μια δεύτερη ομάδα επιθεωρητών του ΟΑΧΟ με την υποστήριξη επιπλέον προσωπικού του ΟΗΕ έφτασε στη Δαμασκό, ανεβάζοντας σε περίπου 60 τον αριθμό των ειδικών που έχουν αναλάβει την αποστολή εξακρίβωσης και καταστροφής των συριακών χημικών όπλων, επισημαίνει ο ΟΗΕ.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι η αποστολή, «που επαληθεύει τις πληροφορίες» που έχει δώσει η Δαμασκός, έχει ήδη ξεκινήσει να επιθεωρεί την καταστροφή από τις συριακές αρχές κάποιων πυρομαχικών και εξοπλισμού για την κατασκευή χημικών όπλων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ