2013-10-12 09:06:11
Φωτογραφία για «ΧΟΣΕ ΧΟΛΕΜΠΑΣ... ΖΩΗ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» *ΡΗΟΤΟ*
Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του ιστορία να διηγηθεί για τη ζωή του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ξεχωριστές περιπτώσεις ανθρώπων, που έχουν δει όλες τις όψεις της τύχης και έχουν γευτεί στο πετσί τους τα πιο τρελά παιχνίδια της μοίρας. Η ζωή του Χοσέ Χολέμπας θα μπορούσε πολύ εύκολα να γίνει χολιγουντιανή ταινία ή best seller βιβλίο, όπως αναφέρει ο «Γαύρος».

Το γνωστό περιοδικό «Lokalheld», στο νέο του τεύχος αποφάσισε να κάνει ειδικό αφιέρωμα στον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, γράφοντας για τις απίθανες ανακατατάξεις που είχε στη ζωή και την καριέρα του. Με τον τίτλο του πρωτοσέλιδου να είναι ενδεικτικός: «Ζωή σαν Παραμύθι».

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ... ΤΑΛΕΝΤΟ

Το αφιέρωμα ξεκινά από την αρχή με τις απίστευτες συγκυρίες της ζωής του. «Σε ένα φοβερό παιχνίδι της μοίρας, η Αμερικανό-γερμανίδα μητέρα του, συναντήθηκε με έναν Έλληνα μετανάστη στη Γερμανία και κάπως έτσι... προέκυψε ο Χοσέ», αναφέρεται σε ένα σημείο του κειμένου, όπου επισημαίνεται και το γεγονός ότι ο πατέρας του τους εγκατέλειψε νωρίς και επέστρεψε στην Ελλάδα.


Ο Χολέμπας λατρεύει τη μητέρα του, καθώς τον ανέθρεψε μόνη της και τον κράτησε μακριά από τα ναρκωτικά, στα οποία καταλήγει σχεδόν το 50% των νεαρών στο Ασάφενμπουργκ και την ευρύτερη περιοχή της Φρανκφούρτης. Ο συντάκτης του κειμένου αναφέρεται στο «προφανές ταλέντο του ταχύτατου επιθετικού» (η τότε θέση του), που τον οδήγησε σε συνεχόμενες μεταγραφές έως και την ηλικία των 17 ετών.

«Το 2001 η Άϊντραχτ Φρανκφούρτης κατάλαβε ότι είχε έναν μεγάλο παίκτη στα... χέρια της και κινήθηκε για να τον αποκτήσει από την Ομπερνάου, όπου ήδη έκανε θραύση στα μικρά πρωταθλήματα. Τότε, όμως, ήρθε η ώρα της μεγάλης απόφασης.

Η κοπέλα του έμεινε έγκυος και ο ίδιος έπρεπε να αποφασίσει: Δουλειά, για να ζήσει το παιδί του ή ποδόσφαιρο και αβεβαιότητα; Επέλεξε το δεύτερο, αλλά όχι για πολύ», τονίζεται.

Με το αφιέρωμα να κάνει ειδική μνεία στην πίεση του θείου του για να ξεκινήσει προπονήσεις με την ερασιτεχνική Ασάφενμπουργκ Νταμ τον Δεκέμβριο του 2002, ενώ παράλληλα δούλευε σε εργοστάσιο και σε βουλκανιζατέρ, για να συντηρήσει τη μικρή Τανίσα!

«ΔΕΝ ΕΜΠΑΙΝΕ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ»

Το καλοκαίρι του 2005 και ενώ προσπαθούσε να ξαναμπεί στο ποδόσφαιρο, εμφανίστηκε η Βικτόρια Κραλ. Ο τότε προπονητής του, Αντόνιο Αμπρουτσέσε, διηγήθηκε στο περιοδικό τη δική του απίστευτη ιστορία για τον Χολέμπας, αναφέροντας τα εξής: «Το ταλέντο ξεχείλιζε από τον Χοσέ, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές.

Απλώς είχε δύσκολη ζωή και έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή. Ωστόσο, επειδή εκείνη την περίοδο δεν είχε αυτοκίνητο και ούτε μπορούσε να αντεπεξέλθει οικονομικά για να βγάλει δίπλωμα αυτοκινήτου, έπρεπε να οργανώσουμε ένα ολόκληρο σχέδιο για να έρχεται στην προπόνηση.

Είχα ενεργοποιήσει τη μισή ομάδα, για να είμαι σίγουρος ότι κάποιος θα τον έφερνε στο γήπεδο, γιατί η απόσταση ήταν τεράστια. Μάλιστα, κάποιες φορές βρίσκαμε ανθρώπους που θα μπορούσαν να φροντίζουν το κοριτσάκι του κατά τη διάρκεια των αγώνων, γιατί ουσιαστικά τη μεγάλωνε μόνος του. Κατά τη διάρκεια των ημιχρόνων, δε, πρώτα πήγαινε στην κόρη του στην κερκίδα για να την ηρεμήσει και μετά ερχόταν στα αποδυτήρια»!

ΜΟΝΑΧΟ ΚΑΙ ΛΙΝΕΝ

Μετά από 15 γκολ και τις 32 συμμετοχές και μόλις μία σεζόν, ήρθε η ευκαιρία της ζωής του. Η Μόναχο 1860 τον ανακάλυψε, το καλοκαίρι του 2006 τον πήρε στη δεύτερη ομάδα της και κάπως έτσι η ζωή άρχισε να του «χαμογελάει», στρέφοντάς τον αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο. Με τον συντάκτη του κειμένου να αναφέρει ότι ο Έβαλντ Λίνεν είναι ο άνθρωπος που του άλλαξε το στάτους της ζωής του, κάνοντάς τον αριστερό μπακ, παίρνοντάς τον μαζί του στον Ολυμπιακό και ανοίγοντάς του την πόρτα για να παίξει στο Champions League και την Εθνική Ελλάδος...
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ