2013-10-12 10:47:43
Φωτογραφία για Η Άγκυρα αναμένει τον Μαυρογιάννη
Του Νίκου Στέλγια

Το αργότερο μέχρι τέλος του μήνα αναμένει η τουρκική πλευρά τον διαπραγματευτή ε/κ πλευράς

Η τουρκική πλευρά δεν αποκλείει την συνάντηση του κ. Μαυρογιάννη με τον κ. Νταβούτογλου το επόμενο διάστημα.

Η Άγκυρα αναμένει τον αντιπρόσωπο της ελληνοκυπριακής κοινότητας στις συνομιλίες, Ανδρέα Μαυρογιάννη. Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, ο κ. Μαυρογιάννης θα μεταβεί στην Άγκυρα το αργότερο μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου.

Σε σημερινό της δημοσίευμα, η τουρκική εφημερίδα «Ζαμάν» αναφέρει ότι η Άγκυρα αναμένει τον αντιπρόσωπο της ελληνοκυπριακής πλευράς. Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, η Άγκυρα θεωρεί ότι η ιστορική επίσκεψη θα λάβει χώρα το αργότερο μέχρι τα τέλη αυτού του μηνός. 

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ο Υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Αχμέτ Νταβούτογλου θεωρεί «ιστορικής σημασίας γεγονός» την επίσκεψη των εκπροσώπων των δυο κοινοτήτων στην Άγκυρα και στην Αθήνα. «Ξεπερνούμε ένα μεγάλο ψυχολογικό εμπόδιο», φαίνεται πως επεσήμανε στον Οζτνίλ Ναμί, ο κ. Νταβούτογλου πριν από λίγες ώρες.


Σύμφωνα με την «Ζαμάν», στην Άγκυρα, ο κ. Μαυρογιάννης θα συναντηθεί με τον Υφυπουργό Εξωτερικών ή τον Αναπληρωτή Υφυπουργό Εξωτερικών. Η τουρκική πλευρά δεν αποκλείει την συνάντηση του κ. Μαυρογιάννη με τον κ. Νταβούτογλου το επόμενο διάστημα. 

* Ο Νίκος Στέλγιας είναι ανταποκριτής της «Κ» στην Κωνσταντινούπολη

http://kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=150298 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ