2013-10-12 12:00:11
Φωτογραφία για Έτοιμο και το Ducati Scrambler για την έκθεση του Μιλάνου
Επίσημη «διαρροή» σε μοτοσυκλετιστικό blog

Πρόκειται για τη φωτογραφία μιας ελάχιστα μασκαρεμένης μοτοσυκλέτας, η οποία δεν μπορεί παρά να είναι το νέο Ducati Scrambler, πάνω στα σχέδια του αποχωρήσαντος Pierre Terblanche.

Η φωτογραφία εμφανίστηκε στο blog με τον... ευφάνταστο τίτλο IAmABiker και αποκαλύπτει μια μοντέρνα εκτέλεση του ρετρό θέματος «Scrambler».

Όπως βλέπουμε, ο κινητήρας είναι ένας αερόψυκτος V2, πιθανότατα προερχόμενος από το Monster 796. Ίσως αργότερα, υπό την πίεση του στάνταρ Euro5 να φορεθεί και ένας πιο σύγχρονος υγρόψυκτος όπως εκείνος ο 820 του Hypermotard.

Το πλαίσιο, κλασικό Ducati, είναι ένα χωροδικτύωμα και η παχιά σέλα, αναπολεί τη φόρμα των scrambler του '70. Στο ρετρό μοτίβο κινείται και το ρεζερβουάρ που παρά την προσπάθεια συγκάλυψης, αποκαλύπτει το σχήμα του, πολύ κοντά σε εκείνο του μοντέλου που είχε σχεδιάσει ο νοτιοαφρικανός σχεδιαστής πριν 8 χρόνια. Εδώ όμως σταματούν οι ρετρό πινελιές, καθώς αναλαμβάνει η σύγχρονη εποχή.


Η μάσκα είναι «υπερσύγχρονη», φαίνεται να μεταφέρθηκε από το Streetfighter (ή από Cagiva Raptor), αλλά δεν είμαστε βέβαιοι πως βλέπουμε αυτήν ακριβώς που θα κοσμεί το μέτωπο του μοντέλου παραγωγής.

Το πιρούνι είναι ανεστραμμένο, στηρίζει ακτινικές δαγκάνες της Brembo και έναν τροχό με ακτίνες που υποδέχεται όμως tubeless ελαστικά. Πίσω υπάρχει ένα τεράστιο ψαλίδι «μπανάνα» από κράμα αλουμινίου, θυμίζοντας supersport του '80.

Στην αριστερή πλευρά του στηρίζεται χωρίς μοχλική άρθρωση το αμορτισέρ, προφανώς η ακαμψία του ψαλιδιού είναι τέτοια που επιτρέπει την... ανισορροπία χωρίς επιπτώσεις στη συμπεριφορά.

Η πίσω ζάντα με τις 3 μασίφ ακτίνες είναι προφανώς υποκατάστατο της πραγματικής ακτινικής, όπως εμπρός.

Η μοτοσυκλέτα θα εμφανιστεί στο κοινό σε έναν μήνα, στην έκθεση EICMA του Μιλάνου.

Πηγή: Newsbeast.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ